Huis van Sinterklaas

Welkom in het huis van Sinterklaas in Hasselt. Met je gezin, je vrienden, je collega’s, je vereniging, of gewoon … alleen. Wandel langs de grote familietafel, de industriezone met snoep en pakjes, de bakkerij, de leeshoek, de slaapkamer, de troon…

Je kan er genieten van de heerlijke speculaasgeur, luisteren naar het prachtige verhaal van Sinterklaas ‘in de Hasseltse volkswijk De Beek’, een babbeltje slaan met de pieten of met Sinterklaas of een selfie maken met Sinterklaas. De toegang is gratis.

Openingsuren:
Sinterklaas opent op zaterdag 5 november rond 14.00u zijn huis in Hasselt. Het huis is open voor het publiek elke dag dat de winkels open zijn, van 14.00u tot 18.00u, ook op koopzondagen.

Tot dinsdag 6 december, want dan vertrekt Sinterklaas terug naar Spanje. Op 6 december om 16.00u sluit de Sint zijn huis, begeeft zich naar de Kanaalkom en neemt de boot terug naar Spanje.

Adres: Maastrichterstraat 36 (vroegere pand Vangrootloon)

Voor scholen (3de kleuterklas en 1ste leerjaar), verenigingen of bedrijven maakt Sinterklaas graag tijd tijdens een ‘privé-bezoek’. Scholen zijn welkom in de voormiddag (van 9.00u tot 10.15u of van 10.45u tot 12.00u), verenigingen ’s avonds vanaf 19.00u. Hiervoor dien je te reserveren op sinterklaas@hasselt.be of via uitinhasselt.be/huisvansinterklaas.

Sinterklaas houdt van recycleren. Breng daarom een speelgoedje mee dat nog helemaal ok is en waar je te groot voor geworden bent. Sinterklaas verzamelt al die speelgoedjes en bezorgt het dan aan andere kindjes die er nog veel plezier aan zullen beleven.

Sinterklaas heeft een droom. Hij wil graag in Hasselt het wereldrecord ‘schoentjes zetten’ verbreken. Hij verzamelt dus zoveel als mogelijk schoenparen (kinderschoenen en grote-mensen-schoenen). Breng dus je oude schoenen (afgedragen of niet) mee naar het Sinthuis. Tijdens het weekend van zaterdag 3 december en zondag 4 december doen we een wereldrecordpoging. Sinterklaas bezorgt al die schoenen achteraf aan een goed doel.

Wil je graag weten wanneer het paard van Sinterklaas aan het huis staat, welke Sinterklaasliedjes weerklinken op de beiaard van de Sint-Quintinuskathedraal, hoe je kan deelnemen aan de wedstrijd ‘beste huisgemaakte speculaas van Hasselt’ of welke bekende Hasselaren op de oude Sinterklaasfoto’s in het ‘Huis van Sinterklaas’ staan: ga naar: www.uitinhasselt.be/huisvansinterklaas