Expositie Jan Poncelet

In november kan je in de Galerie van de Bottelarij genieten van het prachtige werk van Jan Poncelet.

Jan Poncelet is een creatieve geest uit Hasselt, België. Hij combineert tekenen en schilderen. Als artiest creëert hij om emoties op te roepen. Het gaat hem niet om de schilderijen of tekeningen op zich. Hij wil dat zijn werk je meeneemt naar een bepaalde tijd, een moment, een gevoel.

Als autodidact creëerde hij zijn eigen technieken. Zijn tekeningen vallen op door een typische scribble-stijl. Chaotische pentekeningen die toch een duidelijk beeld vormen. Zijn schilderijen hebben steeds een grungy look. De ondergrond die hij gebruikt, varieert van klassiek canvas tot verroeste oude platen. Jan begon uitsluitend met zwart-wit schilderijen, maar steeds vaker krijgt kleur een belangrijke rol in zijn werk. Hij zoekt vaak naar een combinatie van uitgesproken, opvallende kleuren en de rust van het zwart-wit.

De tekenmicrobe kreeg Jan als kind van zijn grootvader. De passie groeide later. Potlood en papier waren en zijn nooit ver weg. Naast de liefde voor het tekenen, kreeg hij enkele jaren geleden ook de smaak van het schilderen te pakken.

Vernissage:
Welkom op zaterdag 2 november om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.

Expositie:
Je kan de expo bezoeken van zaterdag 2 november tot en met zondag 24 november:

Woensdag: 11:00-18:00
Donderdag: 11:00-21:00
Vrijdag: 11:00-21:00
Zaterdag: 11:00-21:00
Zondag: 11:00-21:00

Bron: UiTinVlaanderen.be