EXPO | Maas en water

Water kent geen grenzen, water verbindt en vliegt voorbij, seconden vloeien over in jaren, maar de oerkracht blijft eeuwig jong, tijdloos.


De Musea Maaseik werken samen met vijf andere musea in het Maasland, alle verbonden door de Maas en het gedeelde verleden van de streekbewoners. De Musea Maaseik,Museum Thorn,Museum Stevensweert,Maas BinnenvaartmuseumMaasbracht,Museum van de VrouwEcht enMuseum/Schatkamer 't Stift Susterenbewaren en presenteren uiteenlopende collecties en thema's, maar zijn alle geïnspireerd door de rijke historie van de euregio. 


De Musea Maaseik nodigden deze partners uit om na te denken over de link tussen hun collecties en de Maas, het stromende water dat de grens vormt, maar tegelijkertijd ook verbindt. Van eten en drinken, wassen, vissen en varen, tot zelfs oorlogsvoering en overstromingen,... water speelt een uitermate belangrijke rol in het leven nabij de Maas. 


Deze kleinschalige, tijdelijke tentoonstelling is gratis te bezoeken bij aankoop van eeninkomticketbij de Musea Maaseik. Dit inkomticket zorgt er tegelijkertijd voor dat je een mooie korting krijgt bij deze partnermusea! Je betaalt de normale entreeprijs en ontvangt vervolgens het Combiticket waarmee je bij de bovenstaande musea slechts de halve entreeprijs hoeft te betalen. Het combiticket is één jaar geldig.

Prijs

  • Basistarief: € 6.00