In Limburg is het goed eten en drinken. Gezellige terrasjes en culinaire toprestaurants, frisse wijnen en lekkere bieren, vers fruit van eigen bodem en warm gebak. Laat je verrassen door onze Limburgse smaken en neem misschien zelfs zo een lekker souvenir mee naar huis.

Man en vrouw proeven de witte wijn van wijndomein Gloire de Duras in Sint-Truiden

Wijn uit Limburg

Het glooiende landschap zorgt ervoor dat het in Limburg mogelijk is om aan wijnbouw te doen. De populariteit van Limburgse wijn is de laatste jaren sterk gestegen. Bezoek een wijndomein en proef ter plekke van de lekkerste wijn.

Ga naar de Limburgse wijndomeinen

Man en vrouw klinken met bier

Brouwerijen en stokerijen

Limburg is gekend voor de lekkere bieren en van jenever stoken kunnen we ook wel wat. Neem tijdens je trip in Limburg dus zeker de tijd om van dat lekkere gerstenat te proeven.

Zin in een biertje?

Potten kweepeergelei uit Sint-Truiden

Streekproducten van Limburg

Een Meulekeukske, Bierendrèpke of Looise maan. Dat zijn Limburgse streekproducten. Het eerste is een Maaslands koekje, het tweede een bessenjenever en het laatste een appelgebak. Meer van dat lekkers?

Smul van Limburgse streekproducten

Sfeerbeeld van restaurant Alter in Tongeren

Aan tafel bij Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld, dat zijn jonge topchefs van nog geen 35 jaar oud die wel fenomenaal goed kunnen koken. Om duimen en vingers bij af te likken. In 2023 staan er maar liefst 10 Limburgse Jong Keukengeweld-chefs op de lijst.

Dit zijn de 10 restaurants

Alle eet- en drinkadresjes in Limburg

Slagmolen - restaurant

Slagmolen

OUDSBERGEN (OPGLABBEEK)
In het hartje van Limburg vind je, te midden van een groene oase, Restaurant Slagmolen.

Zoals de naam al doet vermoeden is het restaurant gevestigd in een authentieke watermolen gelegen aan de Bosbeekvallei te Oudsbergen (Opglabbeek).

RESTAURANT
Al sinds jaar en dag staat Restaurant Slagmolen gekend als gastronomisch restaurant met een klassieke keuken. Gelegen te midden van een groene oase is het de gedroomde plek om culinair te genieten van de kookkunsten van chefkoks Bert en Giel Meewis en gastvrouw Karlijn Libbrecht en en gastheer Klaas Meewis.

GAULT & MILLAU 18/20
GUIDE MICHELIN 2 STERREN
FOODTASTER 85/100

SLAGMOLEN
Slagmolen is een totaal concept waar de klassieke keuken op een eigentijdse manier tot zijn recht komt. Geniet er van een perfecte symbiose tussen een uniek kader en een rijke geschiedenis.
Bij Slagmolen blijven de ervaringen niet beperkt tot bord en glas. Er werd met de grootste aandacht voor detail gekeken naar een totaalconcept waar gastronomie en beleving perfect hand in hand gaan. De sfeer, omgeving en service zijn de bijkomende ingrediënten om je culinaire ervaring naar een nieuw niveau te tillen.

FEESTZAAL
Door zijn unieke architectuur en indeling is onze sfeervolle feestzaal geschikt voor elke gelegenheid. Van droomhuwelijk tot verjaardagfeest, deze schitterende locatie is van alle comfort voorzien om onvergetelijke herinneringen te creëren. De zaal biedt plaats aan 80 gasten aan tafel of 140 voor een walking dinner. De feestzaal is uitgerust met een state of the art multimediascherm van 3 x 1,5 m.

GASTENVERBLIJF
Bij slagmolen combineren we ultieme rust met luxe en verwennerij. Geniet na een culinaire avond met familie of bedrijf van ons gastenverblijf op wandelafstand van het restaurant. Onze vier kamers zijn met hoogwaardige materialen ingericht en voorzien van alle hedendaags comfort.
Meer informatie kan je terug vinden op http://www.slagmolen.be/nl/Overnachten.html