In Limburg is het goed eten en drinken. Gezellige terrasjes en culinaire toprestaurants, frisse wijnen en lekkere bieren, vers fruit van eigen bodem en warm gebak. Laat je verrassen door onze Limburgse smaken en neem misschien zelfs zo een lekker souvenir mee naar huis.

Man en vrouw proeven de witte wijn van wijndomein Gloire de Duras in Sint-Truiden

Wijn uit Limburg

Het glooiende landschap zorgt ervoor dat het in Limburg mogelijk is om aan wijnbouw te doen. De populariteit van Limburgse wijn is de laatste jaren sterk gestegen. Bezoek een wijndomein en proef ter plekke van de lekkerste wijn.

Ga naar de Limburgse wijndomeinen

Man en vrouw klinken met bier

Brouwerijen en stokerijen

Limburg is gekend voor de lekkere bieren en van jenever stoken kunnen we ook wel wat. Neem tijdens je trip in Limburg dus zeker de tijd om van dat lekkere gerstenat te proeven.

Zin in een biertje?

Potten kweepeergelei uit Sint-Truiden

Streekproducten van Limburg

Een Meulekeukske, Bierendrèpke of Looise maan. Dat zijn Limburgse streekproducten. Het eerste is een Maaslands koekje, het tweede een bessenjenever en het laatste een appelgebak. Meer van dat lekkers?

Smul van Limburgse streekproducten

Sfeerbeeld van restaurant Alter in Tongeren

Aan tafel bij Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld, dat zijn jonge topchefs van nog geen 35 jaar oud die wel fenomenaal goed kunnen koken. Om duimen en vingers bij af te likken. In 2023 staan er maar liefst 10 Limburgse Jong Keukengeweld-chefs op de lijst.

Dit zijn de 10 restaurants

Alle eet- en drinkadresjes in Limburg

Petrel Restaurant - Interieur

Petrel Restaurant

MAASEIK
Toen wij het pand voor de eerste keer betraden werden wij onmiddellijk verliefd op de warmte die de rustieke houten balken uitstralen. Ze deden ons herinneren aan de welbekende poutrellen die we, in de mooie Maaslandse volksmond, Petrel noemen. Deze stevige balken en warmte worden het fundament van ons gastvrij avontuur hier in Maaseik.

Het is ook een mooie naam voor ons nieuw avontuur omdat het ons deed herinneren aan de voorbije 2,5 jaar die wij in Australië hebben doorgebracht. Daar zagen wij tijdens het reizen langs de kusten meermaals de petrel, een trekvogel die veelvuldig in Australië voorkomt, ons hoog in de lucht vergezellen. Daarom heten we jullie van hartelijk welkom in onze Petrel waar wij, net zoals de vogel, ons best gaan doen om jullie zo goed mogelijk te vergezellen op deze (culinaire) reis.

En is het nu poutrel of petrel? Die eigenzinnige draai komt ook terug in onze keuken waar Michael een eigentijdse twist geeft aan de klassieke bistro. Verwacht de smaak en kwaliteit van klassiekers met een creatief randje.

Michael is sinds zijn 16e levensjaar al actief in de horeca. Hij begon als zaalmedewerker maar al snel vond hij de keuken interessanter dan de bediening. Zo stond hij twee weken na zijn carrière als zaalmedewerker al achter de potten en de pannen. Daar is hij de laatste 13 jaar dan ook niet meer achteruit gekomen. Hij zal er dus alles aan doen om zijn liefde & passie voor het koken te laten terugkomen op dat bordje wat u voorgeschoteld krijgt.

Natuurlijk kan er naast elke knaap in de keuken geen sympathieke gastvrouw ontbreken. Julie verloor reeds op jonge leeftijd haar hart aan de horeca & dat is tot op de dag van vandaag nog steeds onveranderd gebleven. Zoals velen haar kennen, zal Julie haar gasten graag verwennen met die typerende glimlach van begin tot eind.