Een terrasje doen en eens goed gaan eten, dat hebben de meeste mensen wel op de planning staan wanneer ze op vakantie gaan. En hé, laat Limburg nou net de ideale plek zijn daarvoor.

Culinair genieten - © Kristien Wintmolders

Culinair genieten - © Kristien Wintmolders

Waar gaan we eten?

Een zeer belangrijke vraag! Schuif je benen onder tafel in een toprestaurant. Met elf sterrenzaken en tien Jong Keukengeweldrestaurants heb je genoeg keuze uit gastronomische adresjes om duimen en vingers bij af te likken. Ook als het iets minder sjiek mag zijn, vind je gemakkelijk een restaurant of bistro de buurt. Onderaan deze pagina vind je nog meer lekkers.

Streekproducten - © Koen De Langhe

Streekproducten - © Koen De Langhe

Lokaal en lekker

Een Meulekeukske, Bierendrèpke, Looise maan. Wablieft? Allemaal op en top Limburgse streekproducten. Het eerste is een koekje uit het Maasland, het tweede een jenever gemaakt van bessen en het laatste is een appelgebakje. Kies voor streekproducten, want die zijn lokaal én lekker!

Terrasje in Peer - © Raf Ketelslagers

Terrasje in Peer - © Raf Ketelslagers

Wijn of bier daarbij?

Voor welk van de twee dat ge ook kiest, probeer eens de Limburgse variant. Je zal niet ontgoocheld zijn. En geef toe, het is toch net even specialer om een wijntje te proeven met zicht op de wijngaard of een biertje te drinken dat getapt werd door de brouwer himself.

THE BAKERY by Panerex

MAASMECHELEN
Op 29 oktober is het eindelijk zover! We zijn trots jullie te mogen uitnodigen voor de openingsweek van: THE BAKERY by Panerex

Het is een project waar we als familie jarenlang aan gewerkt hebben. Na het openen van ons verkooppunt in Diepenbeek in 2014 werd onze oude vertrouwde bakkerij op de Thomasboslaan in Maasmechelen al snel veel te klein. De logische volgende stap zou zijn dat we onze productie verhuisden naar een anonieme doos op een of ander industrieterrein.
De passie voor ons bakkersvak was hiervoor echter te groot: met THE BAKERY willen wij deze prachtige stiel graag in de kijker zetten en een ware beleving creëren voor onze bezoekers.

THE BAKERY is geen steriele fabriek, maar een open glazen huis waar je het volledige productieproces kan volgen van bloem tot brood. Omringd door prachtige natuur vindt onze bakkerij nu haar thuis in het bruisende Terhills. De ruime winkel is omgeven door glazen wanden waarachter je onze bakkers en patissiers aan het werk kan zien. Hier proberen we al uw zintuigen te prikkelen met een veelheid aan smaken, geuren, kleuren en aroma’s.

Gelijktijdig introduceren we ook onze koffiebar die de naam TWO OH FIVE zal dragen. Terwijl u wacht, toveren onze getrainde barista’s heerlijke koffiespecialiteiten voor u tevoorschijn om mee te nemen; op deze manier kan u ook onderweg genieten van onze eigen unieke koffieblend.
In de loop van 2019 openen we op de eerste verdieping van THE BAKERY onze koffiebranderij waar je als bezoeker van dichtbij kan ervaren hoe onze verse koffie gebrand wordt. In die branderij zullen er dan ook zitplaatsen voorzien worden met een panoramisch zicht van bovenaf over zowel de bakkerij aan de ene kant, als over Maasmechelen Village aan de andere kant.
Het voltallige Panerex-team kijkt ernaar uit jullie binnenkort te mogen verwelkomen in THE BAKERY!

La Source ( Fine Dining restaurant )

LANAKEN ( Neerharen )
LA SOURCE
TWEE MICHELIN-STERRENRESTAURANT IN LANAKEN, BELGIË

Niets op het bord berust op toeval!
Het gastronomische Restaurant La Source heeft twee Michelin-sterren en een Gault & Millau score van 17/20 punten en is één van België’s 40 beste restaurants. Chef-kok Ralf Berendsen serveert de mooiste creaties van de haute cuisine om te bewijzen dat tegenpolen elkaar aantrekken, en dat wereldwijde culinaire invloeden samen kunnen komen in perfecte harmonie. Fijnproevers maken regelmatig een bedevaart naar het twee Michelin-sterrenrestaurant in Lanaken om zich te laten verwennen met gerechten van de chef zoals een Trio van Langoustine met Tandoori Masala, Miso en Couscous en Franse Foie Gras met Chinese Yuzu Tangerine en Belgisch gemberbier.

‘Service, sfeer & vakmanschap’
Het ambitieuze team van Restaurant ‘La Source’ staat onder leiding van Maître. Patrick Logister. Hij heeft een passie voor gastvrijheid, kwaliteit en innovatie.

Match made in heaven
De exquise wijnkaart van Restaurant La Source beschikt momenteel over ongeveer 400 wijnen. Sommelier Thijs van Sambeeck is de man die verantwoordelijk is voor de voortreffelijke selectie van deze heerlijke wijnen. Bovendien adviseert Thijs u met veel passie over de specifieke selectie wijnen welke zijn geselecteerd bij de originele kookstijl van Ralf.

De natuur als decor, de vogels als achtergrondmuziek
La Source kijkt uit over prachtige parkachtige tuinen en het Nationaal Park Hoge Kempen. Het terras van Restaurant La Source werd bekroond als België’s mooiste restaurantterras door de Gault & Millau gids in 2015 en het mooiste restaurantterras in Vlaanderen door FoodTaster in 2016 en is gedurende de warme zomermaanden de place to be.