Wie opgesloten zat met man, drie kinderen en hond kan het beamen … een beetje quality time is geen overbodige luxe. Een romantisch weekendje weg klinkt, voor velen onder ons, dus als muziek in de oren. Ook Melek en haar vriend Kristof snakken naar wat ‘alleen-tijd’ met elkaar. Ze blikken terug op hun romantisch weekendje in Limburg, dat ze samen nog beleefden net voor de coronacrisis.

Kristof en Melek op weekend in Limburg

Melek: “Onze eerste halte was het Openluchtmuseum van Bokrijk. Vooral de tentoonstelling over Bruegel kan ik aanraden. Het is heel anders vormgegeven dan een doorsnee tentoonstelling. Ik kan er niet al te veel over kwijt, want de expo ‘De wereld van Bruegel’ moet je vooral zelf beleven. Je kan hier ook prachtig wandelen en even uitblazen bij één van de vele vijvers. Kristof is een echte wijnliefhebber. Met een bezoek aan wijndomein Gloire de Duras maakte ik alvast zijn dag. De wijnbouwer vertelde gepassioneerd over zijn vak en nam ons mee op sleeptouw door zijn wijngaard. Een boeiende ervaring waarbij je veel te weten komt over de Limburgse wijnbouw. Het is door dit oprechte vakmanschap dat dat glaasje extra lekker smaakt.”

Koppel met gids op wijndomein Gloire de Duras bij Sint-Truiden

Kristof: “’s Avonds dineerden we in toprestaurant Altermezzo in Tongeren. Het restaurant werd bekroond met een Michelinster en een score van 16/20 in de Gault Millau. De chef is nog jong, maar zo getalenteerd. Bij elk gerecht dachten we dat het niet meer beter kon, maar niets was minder waar. Ik had trouwens nog een leuke verrassing in petto voor Melek. We sloten onze dag af in Landcommanderij Alden Biesen, meer bepaald met Bilzen Mysteries. Dat is een klank- en lichtspel waarin Jan Decleir in de huid van de Heer van Biesen kruipt en je mee op pad neemt doorheen de geschiedenis van Alden Biesen. Het leven na de lockdown zal ons meer dan ooit doen genieten van momenten als deze. Wij komen terug op weekend in Limburg, zoveel is duidelijk.”

Koppel tafelt bij restaurant Altermezzo in Tongeren