Streekproductenwinkel: Nationale Boomgaardenstichting - Streekproductenwinkel

Streekproductenwinkel: Nationale Boomgaardenstichting

KORTESSEM (VLIERMAAL)
De Nationale Boomgaardenstichting beschikt over een streekproductenwinkel, waarin wij ambachtelijke stroop verkopen, gestookt van het onbespoten fruit uit onze eigen hoogstamboomgaarden. Je kan hier ook van hetzelfde fruit sappen bekomen, een product van de Sapmobiel®. Het fruit is ook (seizoensgebonden) bij ons te verkrijgen aan voordelige dagprijzen.

Wij beschikken over een uitgebreid aanbod aan fruitkundige drukwerken, waaronder ook onze eigen reeks "Hoogstamfruitbomen in Limburg", waarvan ondertussen al deel 1 (peren) en deel 2 (appels) verschenen zijn. Ook verscheidene andere pomologische werken zijn bij ons verkrijgbaar, van onder andere Herbert Petzold en Herman Vandommele.

Jaarlijks organiseren we heel wat evenementen, zoals bijvoorbeeld de KERS®, de Nationale Fruittentoonstelling en het nieuwe Bloesem+. In heel Vlaanderen kan je geregeld lessen volgen over de aanplant en het beheer van Hoogstamboomgaarden, of je kan deelnemen aan onze 10-delige lessenreeks, die ieder jaar in een andere provincie plaatsvindt.

Tot slot kan je gebruikmaken van onze dagelijkse werking voor adviezen rond pomologie, hoogstamboomgaarden en landschapsonderhoud. Tijdens het plantseizoen verkopen wij ook zelf fruitbomen, -struiken en -hagen.
Onze zustervereniging NBSW Maatwerk zorgt met haar werkploegen voor het uitvoeren van werkzaamheden zoals aanplanten, snoeien, onderhouden,... zowel van publieke als privé-eigendommen, boomgaarden, fruittuinen, hagen, houtkanten, graslanden,... en andere werken en projecten.