Rust. Groen. Genieten. Drie kernwoorden die de Voerstreek perfect beschrijven. Met amper 4300 inwoners verspreid over zes kerkdorpjes is dit dé plek voor een vakantie waar relaxen centraal staat. Trek die wandelschoenen al maar aan!

's Gravenvoeren - © Guy van Grinsven

Wandelen, natuurlijk!

Want daarvoor kom je toch naar de Voerstreek? Met heel wat steile heuvels en het hoogste punt van Vlaanderen wandel je van knooppunt naar knooppunt, van het ene mooie uitzicht naar het andere. Instagram waardig! En op het einde van de dag steek je je -ondertussen afgetrainde- benen onder tafel voor een heerlijk diner.

Teuven - © Guy van Grinsven

Proeven van gastvrijheid

In de kleine dorpjes geniet je van een gezellig terrasje en de lokale streekproducten. Forel, wijngaardslakken, fruit, wijn en streekbieren. Klinkt goed, niet? Nog meer van de Limburgse gastvrijheid genieten kan door te overnachten op een werkende boerderij, in een vakantiehuis, B&B, vierkantshoeve of familiehotel!

Sint-Martens-Voeren - © Guy van Grinsven

De Voerstreek, and beyond!

Nog een plezant voordeel aan de Voerstreek is de ligging. Een stukje Vlaanderen in Wallonië, ten oosten van de Maas en dichtbij de Nederlandse grens. Een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan grotere cultuursteden zoals Maastricht, Aken, Luik en Tongeren!