Het Coronavirus: kan ik naar Limburg reizen?

Omtrent het Coronavirus volgt Visit Limburg de maatregelen die landelijk werden vastgelegd door de Nationale Veiligheidsraad. 

Laatste update: dinsdag 20 oktober 2020 - 12u30

Mag ik naar Limburg reizen?

Vanaf 8 juni is het opnieuw mogelijk om één of meerdere dagen te reizen binnen België. Je kan dus een uitstap naar Limburg plannen en je vakantie boeken in een van onze logies. In heel België geldt een avondklok van middernacht tot vijf uur 's ochtends.

Kan ik op café of restaurant gaan?

Cafés, restaurants en bars zijn vanaf 19 oktober voor vier weken gesloten. Er komt een evaluatie na veertien dagen. In de logies mag wel eten geserveerd worden aan overnachtende gasten.

Wat kan ik bezoeken in Limburg?

Parken, bossen en natuurgebieden blijven open. Ook het fietsroutenetwerk is steeds toegankelijk. Outdoor-activiteiten zoals wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden,… zijn dus toegelaten. Volg wel de volgende richtlijnen:

 • Je kunt de natuur intrekken met je gezin en één nauw contact, kinderen onder 12 jaar niet meegerekend. Binnen die bubbel hoef je geen afstand te bewaren. Hou voldoende afstand van andere bezoekers en vermijd drukke plaatsen. Je mag in het openbare domein niet met meer dan vier personen samenkomen, kinderen onder 12 jaar niet meegerekend.
 • Je mag je samen met je gezin en één nauw contact verplaatsen met hetzelfde vervoermiddel.
 • Check op voorhand of de gemeente waar je gaat wandelen een mondmaskerplicht oplegt. Mond- en neusbedekking wordt altijd sterk aanbevolen.
 • Zoveel mogelijk infrastructuur (picknickbanken, speeltuigen, multimovepaden… ) is opengesteld. Het zou kunnen dat sommige infrastructuur vanwege een goede reden afgesloten blijft. Respecteer dat dan ook.

Zwembaden, sauna’s en wellnesscentra zijn sinds 1 juli weer open. Er geldt een registratiesysteem waarbij naam en telefoonnummer of e-mailadres achtergelaten dient te worden. Mondmaskers zijn verplicht in de publiek toegankelijke delen of wanneer de afstand van anderhalve meter niet gerespecteerd kan worden.

Het is mogelijk om musea, historische gebouwen, monumenten, kastelen en andere culturele bezienswaardigheden te bezoeken. Op voorwaarde dat ze een online of telefonisch ticketsysteem aanbieden en de bezoekersstroom optimaal organiseren om drukte te voorkomen. In overdekte ruimten geldt een mondmaskerplicht

Kerstmarkten gaan niet door. Check voor andere evenementen en georganiseerd activiteiten altijd goed op voorhand wat de voorschriften zijn en of het evenement niet afgelast wordt. Je zal je ook op voorhand moeten inschrijven.

Bekijk het volledige aanbod van wat er te doen is in Limburg.

Mijn Altijd Limburgcheque vervalt, wordt deze verlengd? 

Alle Altijd Limburgcheques met een vervaldatum tussen 16 maart 2020 en 31 december 2020 zullen automatisch verlengd worden tot 31 december 2021. Zo kan je nadat de huidige maatregelen zijn opgeheven alsnog jouw vakantie boeken met je Altijd Limburgcheque. 

Waar moet ik ten alle tijden op letten?

Volg altijd en overal de zes gouden regels:

 1. Respecteer de hygiëneregels.
 2. Doe activiteiten liefst buiten.
 3. Denk aan kwetsbare mensen en risicogroepen.
 4. Hou afstand.
 5. Beperk uw nauwe contacten.
 6. Volg de regels over bijeenkomsten.

De hygiëneregels luiden als volgt:

 • Was je handen regelmatig met water en vloeibare zeep.
 • Vermijd handen geven.
 • Hoest of nies in een papieren zakdoekje en gooi dit onmiddellijk in een gesloten vuilnisbak. Heb je geen zakdoek, hoest of nies dan in de binnenkant van je elleboog.
 • Blijf thuis als je ziek bent.
 • Vermijd nauw contact met personen die ziek zijn.
 • Raak je gezicht niet aan met je handen.

Voor meer informatie over het virus en de maatregelen die de overheid genomen heeft, surf naar www.info-coronavirus.be