Brouwerijen en stokerijen

Terug

België is hét land van het bier en of een pint met liefde is getapt, dat proeven wij meteen. Onze biercultuur is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot werelderfgoed. Ook in Limburg hop je vrolijk tussen verschillende brouwerijen. In één van onze vele stokerijen laat je dan weer al die lekkere biertjes even zakken met een borreltje. Kom jij kennis maken met onze VIB's (Very Important Brewers)?

Proeven van een heerlijk lokaal gebrouwen biertje

Cheers!

In een aantal lokale brouwerijen proef je ter plekke van het ambachtelijk gebrouwen bier. Een Achels abdijbier, een Hoeseltse Toetëlèr, Tripel Kanunnik van Wilderen,… Wat is jouw favoriet?

 

Klinken met een jenever in Hasselt

Iemand een digestiefje?

Met nog drie actieve jeneverstokerijen is Hasselt uitgegroeid tot de jeneverhoofdstad van Vlaanderen. Sinds kort heeft Limburg ook een eigen whisky, gin en rum. Brouwerij en Alcoholstokerij Wilderen heeft er zich op toegelegd om een Limburgse variant te maken van deze sterkedranken.

De brouwerijen en stokerijen in Limburg

Brouwerij Cornelissen - Brouwerij

Brouwerij Cornelissen

BREE (OPITTER)
Noem ons koppig. Maar we zijn nog steeds een hechte familie met sterke familiewaarden. We brouwen nog steeds zelf onze bieren. We gebruiken nog altijd de originele koperen ketels. En we kunnen onze kwaliteit voor minstens nog eens 160 jaar garanderen.

Al sinds de jaren 1800 brouwt de familie Cornelissen bier en sinds 1859 doet ze dat in Opitter. Met Jef Cornelissen staat er ondertussen de zesde generatie aan het roer. Hij combineert er ambacht en traditie met een toets van de nieuwste technieken, wat resulteert in een heel mooi aanbod hoge kwaliteitsbieren.
En dat wordt wereldwijd gesmaakt. Het mooiste bewijs zijn de vele awards en (gouden) medailles die de exclusieve speciaalbieren van onze Limburgse familiebrouwerij op diverse internationale bierconcours wegkapen.

Ook vandaag zweert onze brouwerij nog steeds bij authenticiteit. En dat start met ingrediënten van de allerbeste kwaliteit. Wist je bijvoorbeeld dat bierkenners onze bieren onder andere herkennen aan de gist? We kopen die namelijk niet gewoon aan bij een gistleverancier, maar kweken de gist zelf. Regelmatig wordt de gist opgestart vanuit de originele oerstam. Zo kunnen we de hoge en constante kwaliteit van onze bieren garanderen.

Verder gebruiken we water uit onze eigen bodem. Wij halen ons water op een diepte van 160 meter en beschikken daardoor over constant water van hoge kwaliteit. In combinatie met de passie en ervaring van onze meesterbrouwers, leidt dat tot speciaalbieren met unieke smaaksensaties.