11-06-2020

Zo doen we dat in Pelt

Pelt heeft heel wat te bieden. Om te beginnen is er heel veel natuur waar je eindeloos door kan fietsen en wandelen. Reken daarbij nog veel speelplezier voor kinderen. Dit maakt van Pelt de ideale bestemming voor een weekend weg met de hele familie.

Zin in een zalige namiddag op het water?
Dan is de Dommelafvaart iets voor jou! Per kano of kajak, met of zonder begeleiding, een lange of korte vaart,… alles is mogelijk. Je vaart doorheen drie prachtige natuurgebieden.

Dommelafvaart

Klankkunst in openlucht
Het Klankenbos is een unieke collectie klankkunst in openlucht. Men daagt je uit om op een bewuste manier om te gaan met geluid en stilte. Een bijzondere ervaring voor mensen van alle leeftijden.

klankenbos

Dé plek voor waterratten
Leef je zelf uit in Lago Pelt Dommelslag. Naast een zwembad is er een golfslagbad, waterspeeltuin, wildwaterbaan, een bandenglijbaan en een buitenzwembad. Zonder meerprijs geniet je van het wellnessgedeelte.

lago pelt dommelslag

Een rondje Pelt
Fietsen in Pelt valt bij iedereen in de smaak. Het recept hiervoor is een stevige portie natuur met een flinke geut plezier. Druppel daar gezellige terrasjes bij en mix met enkele erfgoedpareltjes. Overgiet met de Limburgse gastvrijheid. Smakelijk!

fietsend gezin in pelt

Spelen in het bos
Kom jij ook speelzone Heesakkerheide midden in de bossen ontdekken? Je kan er klimmen en klauteren, kliederen met modder,... Liever op zoek naar de schat van kapitein Korrel? Dat kan ook! Of maak een mooie wandeling doorheen het gebied.

Heesakkerheide
Urenlang speelplezier
In Pelt kan je volop ravotten in één van de speeltuinen: 't Pelterke, de Bosuil en de Scoutsrally (hier is ook een minigolf!) staan garant voor uren speelplezier. Vanaf de gezellige terrassen houd je je spruit in het oog.

speeltuin 't pelterke in pelt

Nog meer activiteiten in Pelt voor het hele gezin!