18-01-2023

Zit je al klaar voor het Grote Vogelweekend 2023?

Op 28 en 29 januari is het opnieuw het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. Een kwartier lang de vogels in je tuin tellen, dat is het enige wat je hoeft te doen. Kleine (en grotere) vogelliefhebbers kunnen dat weekend deelnemen aan de activiteiten van de Limburgse bezoekerscentra en alles te weten komen over hoe je jouw tuin zo vogelvriendelijk mogelijk maakt.

Mees in de winter op een tak

Wat te doen tijdens het Grote Vogelweekend?

In Bezoekerscentrum De Watersnip in Beringen kan je doorlopend voedertaartjes en pindasnoeren maken. Pure verwennerij voor de vogels in je tuin! Met de gids trek je eropuit om vogels te gaan spotten in de natuur.

Ook in Genk maken kinderen tussen 8 en 12 jaar heel wat lekkers voor de vogeltjes en leren ze welk geluid bij welke vogel hoort in Bezoekerscentrum De Maten. Ornithologen in de dop!

In Kiewit staan er heel wat gezellige gezinsactiviteiten op het programma. Kinderen timmeren een heus nestkastje in elkaar of maken een paar vetbollen voor thuis. Daarnaast vergaap je je aan een vuurshow, zie je een smid aan het werk, houd je een heus sneeuwballengevecht of kom je tot rust bij de winterse voorleesverhalen in de huifkar. Het wintert in Kiewit!

Vogel voeren in de tuin in de winter

Nog meer vogels

Ook na het Grote Vogelweekend interesse in vogelspotten? Op 5 februari verken je het vogelparadijs van het Schulensmeer met gids en maak je kennis met de vogels die hier overwinteren. Vergeet zeker je verrekijker niet!

Wanneer de lente komt, gaan de vogels in je tuin op zoek naar een plek om hun nest te maken. Je kan hen daarbij helpen door een nestkastje op te hangen. 12 februari kunnen kinderen aan de slag in Hengelhoef om een huisje voor de vogels in elkaar te timmeren.

Tip van de expert: hang een vogelhuisje met de invliegopening richting het noordoosten.