01-01-2022

Zet het jaar goed in bij deze logies

Pfoe, heb jij ook zoveel gegeten tijdens de eindejaarsfeesten? Tijd om ons buikje eens goed te laten rusten of juist direct de vele calorieën er weer af te sporten. En waar kan dat beter dan in één van deze logies? Zo zet je direct het nieuwe jaar goed in!

Wellness Hasselt B&B

Start het jaar door heerlijk te ontspannen samen met je partner. Bij Wellness Hasselt B&B hoef je daar niet ver voor te gaan. Elke kamer heeft namelijk zijn eigen privéwellness. Zo geniet je op elk moment van de dag in de sauna, bubbelbad, stoomcabine of een van de vele andere mogelijkheden.

Heb je even genoeg van de hitte van de sauna? Haal je fiets maar uit zijn winterslaap want van hieruit zit je meteen op het fietsroutenetwerk. Na een kleine tien minuten trappen, ga je dwars door het water met de fietsbeleving ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk. Je bent toch nog niet moe van dat kleine stukje? Vanuit dit fietslogies is het uiteraard ook mogelijk om langere afstanden te fietsen.

Wandel je liever? Een paar straten verder vind je Domein Kiewit. Van daaruit starten meerdere wandelroutes en kijk je vanop de kijkhut naar de Wijers. Voor fauna en flora kan je terecht in de vijf tuinen van het domein. Wil je wandelen eerder combineren met een andere hobby zoals shoppen? Het winkelcentrum van Hasselt is vlakbij. Profiteer van de solden en vul je kleerkast aan.

Even uitpuffen kan je nadien op je kamer in de cosy zithoek. Of je kan uiteraard ook een dutje doen in het kingsize bed. Denk je al aan een volgende overnachting? De vier kamers hebben andere wellnessfaciliteiten waardoor het elke keer een nieuwe beleving is.

Wellness Hasselt B&B

Ambiotel

Wie een beetje zijn geschiedenis kent, raadt dat Ambiotel gelegen is in de oudste stad van België. De naam van het hotel verklapt namelijk al dat Ambiorix niet ver te zoeken is. En dat mag je best letterlijk nemen want het standbeeld van Ambiorix op de Grote Markt van Tongeren is maar acht minuten wandelen.  

Dat is niet het enige dat op een paar minuten verwijderd is. Door de centrale ligging kan je vanuit dit hotel heel Tongeren verkennen. Vergeet zeker de basiliek, het Teseum en het Begijnhof niet aan je lijstje toe te voegen. Een beetje buiten het centrum bezoek je de Romeinse Tempelsite of wandel je door de natuur in De Kevie. De calorieën vliegen er zo vanaf!

Uit je raam kijk je elke zondagmorgen naar de grootste antiekmarkt van de Benelux. Maar je hoeft niet per se uit je raam te kijken hoor. Ga zeker zelf op speurtocht tussen de kraampjes. Daarna graaf je nog meer in het verleden in het Gallo-Romeins Museum.

Aan goed eten is er geen tekort in Tongeren. Verschillende culinaire restaurants scoren hoog bij Gault & Millau. Bij Magis en Bistro Bis tafel je in een dertiende-eeuws historisch gebouw of dineer in Altermezzo, de voormalige gemeenteschool. Bij restaurant De Mijlpaal komt het Romeinse verleden van de stad dan weer naar boven. Ook Ambiotel zelf heeft een gezellige brasserie waar je na een lange dag de benen onder tafel kan steken.

Hotel Ambiotel in Tongeren