01-03-2024

Wijnbars en -restaurants die je moet ontdekken

Niks zo zalig als op een terrasje achteroverleunen met een fris wijntje erbij. Zowel wijnen van eigen terroir als toppers vanuit de hele wereld worden hier vakkundig aan de man gebracht, met uitgelezen wijnkaarten voor bij je diner of in gespecialiseerde wijnbars met heerlijke tapas erbij. Hieronder geven we je alvast enkele tips: zowel beginners als echte wijnkenners kunnen hier komen genieten.

1. Restaurant Grevenhuis

Restaurant Grevenhuis bevindt zich in het oudste pand van Borgloon, tegenover het oude stadhuis. Het gebouw uit de 17e eeuw werd met veel liefde en oog voor detail omgetoverd naar een authentieke maar moderne setting.

Hier geniet je van ware culinaire hoogstandjes, met veel aandacht voor lokale en Limburgse streekproducten. Op de uitgebreide wijnkaart vind je dan ook de crème de la crème van de Limburgse wijndomeinen terug. In de zomer kan je gezellig vertoeven op het idyllische terras achteraan.

Markt 5, 3840 Borgloon
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

Restaurant Grevenhuis

2. Wijncafé Mourvèdre

Een topwijntje degusteren in een authentieke gerenoveerde stal? Bij Wijncafé Mourvèdre kan het. Waar in 2002 nog koeien stonden kan je vandaag genieten van honderden wijnen uit de hele wereld. Het café biedt ook een eigen selectie huiswijnen aan, vergezeld van versgebakken houtovenpizza’s, wereldse tapas of traditionele gerechtjes.

Stop zeker ook eens bij de bijhorende wijnhandel Nivoo Vinum in de aanpalende schuur, waar je kan kiezen uit meer dan 600 wereldwijnen. Life is too short to drink bad wines!

Langstraat 25, 3830 Wellen

Wijncafé Mourvèdre

3. Enoteca Winebar 'Franco Gallo' 

Voor een glaasje (of twee, drie) kwaliteitswijn en een dampend bord pasta moet je bij Enoteca Winebar 'Franco Gallo' zijn. Hier krijg je met warme Italiaanse flair allerlei lekkers voor je neus gezet. Na je diner kan je wijnen, Italiaanse kazen, worsten en andere specialiteiten inslaan, gewoon voor jezelf of om cadeau te geven.

Een speciale gelegenheid op komst? Vraag dan een wijndegustatie aan of houd een onvergetelijk feestje met Italiaanse lekkernijen erbij. Er is ook een ruim tuinterras en grote gratis parking voorzien.

Europaplein 15, 3630 Maasmechelen

Enoteca Winebar Franco Gallo

4. Robijn - wijnmomenten in Genk

Robijn is hét wijnrestaurant van Genk waar gastronomie en wijncultuur samensmelten voor een onvergetelijke Wine & Dine ervaring.

In een unieke setting, binnen of buiten, verzorgt Robijn wijndegustaties met een keuze aan wijnen die perfect passen bij de culinaire creaties. De gerechten zijn origineel en werelds en verrassen door de harmonieuze combinaties van smaken en aroma's. Zin in een verfijnde ervaring waar passie voor wijn en gastronomie centraal staan? Dan ben je bij Robijn aan het juiste adres voor een totale wijn- en eetbeleving.

Vennestraat 199, 3600 Genk

Robijn wijnmomenten