29-07-2020

Welkom in gastvrij Maaseik

Neem de tijd om rond te dwalen in deze eeuwenoude museumstad. Maaseik is naast een absolute cultuurparel ook een leuke stad om te wandelen en te genieten. Dit is hoe veelzijdig Maaseik is.

Maasstad met een rijk verleden

#historischeMarkt #oudsteprivéapotheek #kerkschatten #archeologie #VlaamseMeestersinSitu

Via de bewegwijzerde cultuurwandeling kom je langs de mooiste historische plekjes van Maaseik. Je kan meteen ook een bezoekje brengen aan de Musea Maaseik.

Groep met gids in Apothekersmuseum te Maaseik

Natuurbeleving ten top

#natuurgebieden #wandelen #fietsen #ruitertoerisme

Wandelaars, fietsers en ruiters vinden in Maaseik al wat hun hartje begeert. Naast mooie, rustige en vlakke fietspaden, is er ook nog een ruim aanbod aan wandel-, mountainbike- en ruiterroutes. Beleeftip: fietstocht met gids op zondag 16 juni!

Houten brug in natuurgebied te Maaseik

Maaseik in en rond het water

#jachtheerenlaak #sportabeachclub #rondvaarten

Grindwinningsgebied Heerenlaak te Aldeneik is een belangrijk centrum voor de watersporter. Het gebied is vlot toegankelijk voor de recreant door de ruime wegen,vrijliggende fietspaden en een uitgebreid wandelpadennetwerk.

Luchtbeeld van Heerenlaak te Aldeneik

Idyllisch Neeroeteren en Opoeteren

#watermolens #eeuwenoudebeelden #natuurpracht #ontspanning

De deelgemeentes Neeroeteren en Opoeteren lenen zich perfect om op een actieve manier te genieten. Bewonder het Oeterdal ten volle en laat je wagen aan de kant staan. Ga te voet, met de fiets of mountainbike of te paard op ontdekking.

Watermolen in de buurt van Maaseik

Maaseik for kids

#spelen #natuur #terugindetijd #schattenjacht #ontspannen

Voor de kinderen is er aan fun geen gebrek. Klimmen in de bomen in Adventurepark De Warre, een kinderzoektocht mét bolderkar, zwemmen in de Aquadroom, een ritje maken in het toeristisch treintje en nog zo veel meer.

Kinderen klimmen in de bomen in Adventurepark De Warre bij Maaseik

Proef Maaseik

#aperitiefwandeling #knapkoek #wijn #chocolade #kaas #bier #kruidenzout #likeuren

Traditionele en ambachtelijke producten houden van elke tafel. Laat je meeslepen door de unieke smaak van de streekproducten. Laat het smaken! Tip: iedere zondag is er een aperitiefwandeling met gids.

Streekproducten uit Maaseik

Topevenementen in Maaseik

#hethelejaardoor #voorjongenoud #altijdgezellig

Heel de zomer lang kan je van het goede weer en de sfeer genieten op verschillende events, zoals de Pinksterrommelmarkt, de Keramiekmarkt, de Ambachten- en streekproductenmarkt, het Knapkoekfeest, Flowfestival Neeroeteren en de Historische Koetsenparade. Bekijk de kalender voor alle evenementen.

Verkleed gezelschap tijdens het Knapkoekfeest in Maaseik