26-07-2021

Wat te doen op een zonnige of juist een druilerige dag?

Niets zo wisselvallig als het weer. Het ene moment valt het met bakken uit de lucht, het andere moment liggen we te bakken in de zon. Gelukkig is er altijd genoeg te doen om er een dagje tussenuit te gaan. Zonnige dag of een druildag: vandaag geen gezeur, geen geklaag. Want met deze 10 tips zit je goed bij regen en zonneschijn.

Mooi weer vandaag!

1. Boottocht

Waar vroeger koeien graasden en aan grindontginning werd gedaan, vind je nu de grootste jachthaven van Europa: De Spaanjerd. Een echte trekpleister voor waterratten en zonnekloppers. Voel je haren in de wind wapperen tijdens een rondvaart op de Maas. Liever languit zonnen op het dagstrand of Kinrooi verkennen vanop een StilSloep … op-en-top zomers plezier!

Marec Boottochten in de Jachthaven De Spaanjerd in Kinrooi

2. Wandelen over water

Nu ja, echt wandelen over water kan nog net niet, maar natte voeten krijg je hier in elk geval. Op het Blotevoetenpad in Lieteberg klauter en ploeter je over hangbruggen, langs houten trappen en door bergriviertjes en modderpoelen. En dat allemaal … op blote voeten natuurlijk.

3. Zen in de Japanse Tuin

Wist je dat de grootste Japanse tuin van Europa gewoon in Hasselt ligt? Hier wandel je in de schaduw van prachtige kerselaars en dankzij de vele koivijvers en watervallen waan je je meteen in het land van de rijzende zon.

Japanse tuin in Hasselt

4. Mysterieus verhaal

Deze activiteit is permanent afgelopen. Je kan je wel nog amuseren met Bilzen Mysteries: Het Complot.

Een mysterieus kasteel. De avond valt en Alden Biesen komt tot leven. Zet je tablet aan en stap mee in het verhaal. De Heer van Biesen – vertolkt door Jan Decleir – verwacht je! Bilzen Mysteries Het Verhaal is wat ons betreft de ideale gezinsuitstap op een zwoele zomeravond.

Slecht weer vandaag!

5. Fruitbelevingscentrum

Wat smaakt er beter dan een pannenkoek met siroop op een regenachtige dag? Balletjes met Loonse stroop misschien? Dubbel check. Want na een speels belevingsparcours in het Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek Borgloon schuif je gezellig aan in De Smaakfabriek voor deze lokale lekkernijen.

6. Sterren kijken

Krijg jij het warm van brandende sterren en zoemende planeten? Dan ben je in de Cosmodrome in Kattenvennen aan het juiste adres. Weer of geen weer, hier beleef je de kosmos op een spectaculaire manier. Een indrukwekkende belevenis, of je nu 6 of 66 bent.           

Cosmodrome in Genk

7. Van neanderthaler tot Gallo-Romein

Altijd al willen weten hoe het écht was om te leven in de Romeinse tijd? Ga met de hele familie op verkenning door het Gallo-Romeins Museum en blijf vol verwondering plakken bij meer dan 2000 authentieke voorwerpen, levensechte figuren en prachtige maquettes. Goed voor uren plezier, op een regenachtige dag bijvoorbeeld.

8. C-mine Expeditie in Genk

Diep onder de grond maakt het niet uit of de zon schijnt of de regen met bakken uit de lucht valt. Duik de ondergrond in en laat je tijdens de C-mine expeditie meevoeren door het verhaal van steenkool, kameraadschap, doorzettingsvermogen en avontuur.

C-mine Expeditie in Genk

9. Belevingscentrum De Brug

Langs het Albertkanaal in Riemst vind je het interactieve belevingscentrum De Brug van Vroenhoven. Twee verhalen komen hier samen: de geschiedenis van de binnenvaart en het begin van WOII. Nog t.e.m. 11 november 2021 kan je hier de tijdelijke tentoonstelling ‘De Vlucht’ bezoeken.

10. Zomerse sneeuwbui

Sneeuw in de zomer? Dat kan! Snow Valley is de grootste indoorskipiste van Europa met skihellingen tot meter 350 meter lang. Skiërs van alle niveaus kunnen hun kunsten op de latten of snowboard tonen, terwijl de kleinsten op de kinderpiste hun ding doen. Zo kan iedereen ruim op tijd oefenen voor de volgende wintersportvakantie.