10-06-2020

Waarom Lommel het ideale dagje uit is met kinderen

Lommel heeft alles voor een leuke gezinsvakantie vol spel en plezier in de natuur. Waarom? Wij geven je 5 redenen.

Uitkijktoren in de Lommelse Sahara- © Monique Bogaerts

Met de tenen in het zand

Een uniek wandelgebied met een heuse woestijn en helderblauwe meertjes. Onderweg is er ruimte zat om te spelen: in het zand, op de gladde slang of zjoef naar beneden met de boomleeuwerik. En durf jij de indrukwekkende uitkijktoren te beklimmen?

Themabeeld van de schatzoektocht in de Heuvelse Heide bij Lommel

Op schattenjacht

Een tocht voor stoere schattenjagers met de Heuvelse Heide als decor. Starten doe je aan jachthaven De Meerpaal. Er is een buggyvriendelijke wandeling van 2,3 kilometer en een avonturentocht van 6,2 kilometer door het verloren kabouterdorp.

Picknicken aan de reuzenvlinder in Kattenbos bij Lommel

Vlinders in de buik

Tijdens de vlinderwandeling in Kattenbos krijg je sowieso vlinders in je buik. Je ontdekt de verschillende stadia van een vlinder: van eitje naar rups, van rups tot pop en van pop naar vlinder. Picknicken doe je aan de reuzenvlinder.

Kinderen in een speelbos in Kattenbos bij Lommel

Spelen in de bossen

Best bijzonder zijn de speelbossen in de Sahara en Kattenbos. Je dwaalt af van de gewone paden en vindt intrigerende wilgenhutten, tunnels, stepping stone-paden en natuurlijke speelelementen. Laat je fantasie de vrije loop.

Het atelier van het GlazenHuis

Een huis vol glas

In het atelier van het GlazenHuis zie je echte glasblazers aan het werk. Een bijzonder fascinerend zicht. Creatievelingen kunnen er ook zelf aan de slag, want in het GlazenHuis worden regelmatig workshops gegeven voor jong en oud.

Voor nog meer inspiratie of leuke tips, ga naar de website van Toerisme Lommel.