13-07-2020

Top 4 wandelingen met de kids

Wandelingen op maat van kinderen: leuke, korte tochten met opdrachten en spelletjes waarbij ze op een toffe manier veel bijleren. Dit is onze top vier.

Kinderen bij vlinderbeeld op de Vlinderwandeling in Kattenbos

1. Vlinderwandeling Kattenbos

In het Kattenbos op zoek naar vlinders. Moeten er nog diertjes zijn? De Vlinderwandeling is een tocht van ruim twee kilometer. Onderweg kom je speel- en belevingselementen tegen. Kinderen maken zo spelenderwijs kennis met de verschillende fases van rups tot vlinder. Het pad is verhard, dus de buggy kan mee.

Meer info

Wandelaars op het Blotevoetenpad in Zutendaal

2. Blotevoetenpad

Schoenen uit, sokken uit, dit heet niet voor niets het Blotevoetenpad. Twee kilometer lang loop je over verschillende ondergronden. Hout, gras, steen, water, alles passeert de revue. Iedere stap prikkelt je zintuigen. Letterlijk hoogtepunt is de Dragonfly, een spectaculair kruinenpad dat uitgeeft op een uitkijktoren van 10 meter hoog.

Meer info

Themabeeld van de Joris Ambiorix Mijlpaalroute in Tongeren

3. Joris Ambiorix Mijlpaalroute

Joris Ambiorix is de de achter-achter-achter-achter-achter-achter-achterkleinzoon van Ambiorix. Joris woont in de eerste stad van België, Tongeren, en hij neemt je graag mee op verkenning. De rode Mijlpaalroute is speciaal op maat van kinderen met leuke spelletjes. De kinderbrochure is bovendien gratis af te halen bij Toerisme Tongeren.

Meer info

Themabeeld van de Teutentocht in Hechtel-Eksel

4. Teutentocht

Teuten, zo noemde men rondreizende handelaars vroeger. In Noord-Limburg is dit echt een begrip. Kinderen leren op een leuke manier alles over die teuten, hun levenswijze en waarom ze zo belangrijk zijn, op de Teutentocht.  Thijs de Teut neemt je rakkers via een interactieve app mee op pad door Hechtel-Eksel.

Meer info