11-12-2023

Smaakvolle Ontmoetingen: Wijndomein Cuvelier

In het vierde deel van de reeks 'Limburg open voor Smaakvolle Ontmoetingen' trekken we naar wijndomein Cuvelier in Borgloon. Yves Cuvelier vertelt ons het verhaal van de Haspengouwse wijn.

Smaakvolle Ontmoeting: Yves Cuvelier van Wijndomein Cuvelier

Haspengouw is dankzij de vruchtbare leemgrond de fruitmand van België. Daarnaast blijkt het glooiende landschap in het zuiden van Limburg een uitstekend terroir voor de wijnbouw. Yves Cuvelier bouwde samen met zijn broer het wijndomein Cuvelier uit op de flanken van de Loonse heuvels.

Haspengouw is een fantastisch mooie streek. De ondergrond is top. We zijn toch wel gerenommeerd met onze kwaliteit van het product.

Bovenaanzicht wijngaard van wijndomein Cuvelier in Borgloon

Proeven van wijn

Wijndomein Cuvelier richt zich vooral op de mousserende wijnen, al produceren ze ook een aantal witte wijnen en zelfs een rode wijn.

"Wij proberen toch wel karakterwijnen te maken, geen commerciële wijnen." Ervaar dit zelf tijdens een degustatie. Yves neemt je mee door het proces van vinificatie en laat je proeven van vier zeer verschillende wijnen. Welke heeft jouw voorkeur? Boek jouw rondleiding en kom het te weten.

Een fles wijn doet het altijd goed als kerstcadeau. Als het dan ook nog van eigen bodem is, geeft dat er nog net een originelere touch aan.

Collage van wijndomein Cuvelier in Borgloon

Leuke doe-tip: ga op wijnsafari

Op de Terroir-wijnsafari ga je niet op zoek naar The Big Five, maar wel naar de lekkerste wijnen uit Haspengouw. Met een eco-wagentje, e-bike of e-step cruise je naar verschillende wijndomeinen om te proeven van al het lekkers.

Eindejaarstip: feest met Limburgse bubbels

Klink tijdens nieuwjaar met de mousserende wijnen van domein Cuvelier. De ExcluBiz is de perfecte mix van de 6 typische druiven uit de champagnestreek. Ook de CuBiz is een breed inzetbare wijn tijdens de feestdagen.