01-07-2023

Plezier troef in deze 8 speeltuinen in Limburg

Zoek je nog inspiratie voor leuke speeltuinen in Limburg waar de kinderen zich volledig kunnen uitleven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij verzamelden voor jou de 8 leukste buitenspeeltuin in één handig overzicht!

kinderen ravotten op de openluchtspeeltuin in Bokrijk

1. Bokrijk in Genk

De openluchtspeeltuin van Bokrijk is een speelfestijn voor jong en oud! Deze speeltuin is onderverdeeld in zones op basis van leeftijd, waardoor kinderen veilig zich in alle veiligheid kunnen uitleven naar hun kunnen. Bereid je voor op een uitdagend hindernissenparcours met boomstammetjes, touwconstructies en balken! De watertoestellen zorgen voor verfrissing op warme zomerdagen. Ga voor avontuur en mysterie in het dode-bomen-bos en op het blote-voeten-pad. Hier kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en volop genieten van de speelervaring.

2. Kikmolen in Maasmechelen

Een warme zomerdag bij Kikmolen, dat is puur genieten voor het hele gezin! Aan de rand van de Kikmolenvijver vind je een buitenspeeltuin waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, glijden en plezier maken. Maar er is meer! Tijdens de maanden juli en augustus is de vijver open voor zwemmers en spetterende avonturen. Met twee spectaculaire waterglijbanen duik je zo het natuurzwembad in. Zelfs peuters en kleuters kunnen genieten van het waterplezier in het ondiepe gedeelte van 30 cm. Een dag vol waterspeeltuinpret voor het hele gezin!

De uitkijktoren van Recreatieoord ‘t Fonteintje

3. ‘t Fonteintje en de Avonturenberg in Beringen

Recreatieoord ‘t Fonteintje wordt ook wel "het Kapelleke" genoemd. Vlakbij vind je namelijk de kapel van Onze-Lieve-Vrouw-aan-de-staak, die al sinds 1826 een gekend bedevaartsoord is. Letterlijk hoogtepunt van 't Fonteintje is de fantastische uitkijktoren, waar je vanaf de top een prachtig uitzicht hebt over het prachtig groene bosgebied. Er zijn trickpinbanen, een grote speeltuin én minigolf voor een rijkgevulde dag aan gezinsvermaak! Nog niet uitgespeeld? Op een klein kwartiertje rijden ligt be-MINE, hier vind je geen typische speeltuin maar wel een ongelofelijke hoeveelheid plezier! Op de Avonturenberg klauteren en klimmen kinderen op de mijnterril is een unieke ervaring! Met trappen, touwen, kruiptunnels, klimconstructies en wandelpaden banen ze zich een weg naar de top door een "bos" van palen. Eenmaal boven kun je even uitrusten en genieten van het prachtige uitzicht. Deze avontuurlijke speelplek garandeert urenlang vermaak en uitdagend plezier voor jong en oud.

de gemeentelijke speeltuin De Hoef in Hechtel-Eksel

4. Speeltuin De Hoef

Amusement en natuur komen samen bij Speeltuin De Hoef, het prachtige Hechtel-Eksel. Verscholen tussen een schaduwrijk dennenbos bind je hier een spannende speeltuin, een hindernissenparcours, twee speelkastelen, klimmuren en schommels! Ouders kunnen intussen wat  genieten van de omgeving op de banken en aan de picknicktafels. Heb je een waaghals (en hopelijk ook een helm!) bij? Naast de speeltuin is ligt een skatepark, voor nog meer stunten en avontuur!

Kinderen amuseren zich op de speeltuin van Domein Bovy

5. Domein Bovy in Heusden-Zolder

Ontdek samen met de hele familie het betoverende Domein Bovy. Naast prachtige natuurwandelingen zullen de kinderen dolenthousiast worden van de speeltuin. Maar ook na het spelen is er nog genoeg te beleven! Laat Martin de Ijsvogel hen meenemen op een interactieve ontdekkingstocht door De Wijers, waar ze alles leren over de fascinerende dierenwereld. En vergeet de kinderboerderij niet, waar schattige en knuffelbare dieren zoals geitjes, ezels, varkens en kippen hun thuis hebben. Domein Bovy biedt een onvergetelijk avontuur voor jong en oud.

6. Domein Pietersheim in Lanaken

De groene omgeving van het Nationaal Park Hoge Kempen herbergt een prachtige speeltuin in Pietersheim. Hier vind je een scala aan leuke speeltoestellen voor zowel kleine als grote kinderen. Naast de speeltuin is er ook een aangrenzende kinderboerderij, waar je kunt wandelen tussen verschillende boerderijdieren. Vergeet niet de knuffelweide te bezoeken, waar geitjes, pony's en konijntjes wachten om geknuffeld te worden. Beleef ook het avontuur van Eekhoorn Kwip, die je meeneemt op een spannende tocht langs het Kabouterpad, vol met spelletjes. Aan het einde van de tocht wacht zelfs een bezoek aan een echt kabouterhuisje. Een dag vol plezier en verwondering voor jong en oud!

plezier op de speeltuin van de Breugelhoeve

7. De Breugelhoeve in Peer

De speeltuin van de Breugelhoeve biedt amusement voor elk kind, of ze nu klein of groot zijn, avontuurlijk of eerder wat op hun gemak. Op de kinderboerderij kunnen de dieren elk weekend rekenen op knuffels van de bezoekers. Onder begeleiding leren kinderen hoe ze op een correcte manier met de dieren kunnen omgaan. Natuurlijk mag je net zo goed vanop een afstandje kijken. Hier beleef je samen met de hele familie van een dag vol plezier en dierenliefde!

8. Buitenspeeltuin Dol-fijn in Lommel

De grootste speeltuin van Lommel vind je te midden van een groene, bosrijke omgeving. Een kabelbaan! Een reuzenschommel! Spelen! Klimmen! Puur plezier! Voor de kleintjes is er een apart peuter- en kleutergedeelte, zodat zij rustig hun grenzen kunnen opzoeken en niet door die grote wildebrassen worden gestoord in hun spel.