18-06-2020

Plezier troef in deze 9 speeltuinen

Zoek je nog inspiratie voor leuke speeltuinen waar de kids zich volledig kunnen uitleven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij verzamelden voor jou de 9 leukste in- en outdoor speeltuinen in één handig overzicht!

Indoor speeltuin Kinderrijck in Bilzen

1. [INDOOR] Kinderrijck

Kinderrijck is één van de grootste indoor speeltuinen van Limburg. Kinderen wanen zich ridders en jonkvrouwen die vertoeven in kastelen en tegen draken vechten. Ze kunnen klimmen en klauteren in de klimkooi of springen op de trampolines en springkastelen. Een extra troef is dat je hier ook kan lasershooten. Piew piew piew!

Kinderen in binnenspeeltuin Tarzan en Jane in Heusden-Zolder

2. [INDOOR & OUTDOOR] Tarzan en Jane

De allergrootste binnenspeeltuin van de Benelux ligt in Heusden-Zolder. Plezier verzekerd voor groot en klein, zowel binnen als buiten. Wat dacht je van indoor glijbanen, een rodelbaan én glow-in-the-dark minigolf? Dat klinkt niet slecht.

Kinderen in attractie in Plopsa Indoor te Hasselt

3. [INDOOR] Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt telt 25 spectaculaire en veilige attracties voor groot en klein. Wist je trouwens dat het speelterrein voor de kids maar liefst twee voetbalvelden groot is? Ideaal dus voor de kinderen om hun dag al spelend door te brengen. Terwijl kunnen mama en papa uitblazen in het Studio 100 Café of op het ruime buitenterras. Kortom:  Plopsa Indoor is altijd een goed idee.

spelende kinderen in bokrijk

4. [OUTDOOR] Speeltuin Bokrijk

Op zoek naar een speelfestijn voor groot en klein? Daarvoor moet je in de buitenspeeltuin van Bokrijk zijn. Deze speeltuin is opgedeeld in verschillende zones, zodat alle kinderen veilig kunnen spelen. Bereid je voor op een hindernissenparcours, boomstammetjes, touwconstructies, en last but not least: het blotevoetenpad.

kinderen spelen met water in speeltuin de alk

5. [OUTDOOR] Recreatiedomein De Alk

Op zoek naar ontspanning voor jong en oud? Vergeet dan zeker het recreatiedomein De Alk in Alken niet. Speel met de hele familie een partijtje minigolf of ga fietsen op het water. De actievelingen onder ons racen met een gocart en ook de buitenspeeltuin is het hele jaar door voor iedereen toegankelijk.

 

konijnen op domein bovy

6. [OUTDOOR] Domein Bovy

Ga gezellig met de hele familie op ontdekking in Domein Bovy, gelegen in Bolderberg. De kinderen halen hun hart op in de speeltuin. Zijn ze uitgespeeld? Geen probleem! Martin de Ijsvogel neemt hen mee op een interactieve verkenningstocht.

 

Recreatiedomein Scoutsrally in Neerpelt

7. [OUTDOOR] Scoutsrally

In de bossen van Noord-Limburg kan je het recreatiedomein Scoutsrally in Neerpelt terugvinden. Hier leven de kids zich volledig uit in de moderne speeltuin, met toegang tot het minigolfterrein. En de ouders? Die kijken toe vanop het terras.

Saraland in Park Molenheide bij Houthalen-Helchteren

8. [INDOOR & OUTDOOR] Park Molenheide

In het park van Molenheide amuseer je je zowel binnen als buiten. In het park is ook Saraland gelegen, niet zomaar een speeltuin maar een echt wonderland voor elk kind. Ga voor de snelle glijbanen in het zwembad, ravotten in de binnenspeeltuin of een rondje indoor minigolf.

Speeltuin aan het Demerstrand in Diepenbeek

9. [OUTDOOR] Demerstrand

Een hele grote speeltuin rustig gelegen in het groen, dat is de speeltuin aan het Demerstrand in Diepenbeek. Je vindt hier mooie en leuke speeltoestellen voor klein en groot. Voor een lunchpauze neem je plaats aan één van de picknicktafels