23-06-2022

Plezier troef in deze 7 speeltuinen in Limburg

Zoek je nog inspiratie voor leuke speeltuinen in Limburg waar de kinderen zich volledig kunnen uitleven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij verzamelden voor jou de 7 leukste buitenspeeltuin in één handig overzicht!

1. Bokrijk in Genk

Op zoek naar een speelfestijn voor groot en klein? Daarvoor moet je in de openluchtspeeltuin van Bokrijk zijn. Deze speeltuin is opgedeeld in verschillende zones op basis van leeftijd, zodat alle kinderen veilig kunnen spelen. Bereid je voor op een hindernissenparcours met boomstammetjes, touwconstructies en balken. De watertoestellen geven een welkome verfrissing wanneer de temperaturen uiterst zomers zijn. Avontuur en mysterie vind je dan weer in het dode-bomen-bos en op het blote-voeten-pad.

Openluchtspeeltuin Bokrijk

2. Kikmolen in Maasmechelen

Op een warme zomerdag is de Kikmolen het ideale uitje met het hele gezin. Aan de rand van de Kikmolenvijver ligt een buitenspeeltuin waarin geklommen, geklauterd, gegleden en gelachen kan worden. Nog leuker is dat in de maanden juli en augustus de vijver toegankelijk is voor zwemmers en pootjebaders. Via twee spectaculaire waterglijbanen spetter je zo het natuurzwembad in. Ook peuters en kleuters beleven het nodige waterplezier in het ondiepe gedeelte van 30 cm.

3. Hemelspark in Kortessem

In het schaduwrijke Hemelspark ravotten de kinderen op een speeltuin tussen de bomen en vijvertjes. Ze spelen in de natuur, klimmen in bomen, bouwen hutten, kliederen met water en leren zo spelenderwijs bij over de natuur. Hun creativiteit wordt voortdurend geprikkeld. De picknickbanken nodigen uit tot een lekkere pauze met boterhammen van thuis meegebracht.

Hemelspark in Kortessem

4. De Avonturenberg in Beringen

Geen speeltuin zoals je zou verwachten, maar zeker zoveel plezier. Op de Avonturenberg in be-MINE Beringen klauteren en klimmen de kinderen naar de top van de mijnterril. Doorheen een “bos” van palen moet je je weg via trappen, touwen, kruiptunnels, klimconstructies en wandelpaden naar boven vinden. Op de berg heb je de mogelijkheid om uit te blazen en te genieten van het prachtige uitzicht.

5. Domein Bovy in Heusden-Zolder

Ga gezellig met de hele familie op ontdekking in Domein Bovy. Je kan hier prachtige wandelingen door de natuur maken, maar de kinderen zullen vooral hun hart ophalen in de speeltuin. Uitgespeeld? Laat Martin de Ijsvogel hen meenemen op een interactieve verkenningstocht waarbij ze alles te weten komen over de dieren in De Wijers. Over dieren gesproken: in de kinderboerderij op het domein leven geitjes, ezels, varkens, kippen en nog veel meer lieve en aaibare beestjes.

Domein Bovy in Heusden-Zolder

6. Domein Pietersheim in Lanaken

De speeltuin van Pietersheim is een mooie speelplek gelegen in het groen van het Nationaal Park Hoge Kempen. Je vindt hier mooie en leuke speeltoestellen voor klein en groot. In de aansluitende kinderboerderij wandel je tussen de verschillende boerderijdieren en er is zelfs een knuffelweide waar je geitjes, pony's en konijntjes mag knuffelen. Eekhoorn Kwip neemt je dan weer mee op een tocht vol met spelletjes over het Kabouterpad. Aan het einde wacht zelfs een bezoek aan een echt kabouterhuisje.

7. De Breugelhoeve in Peer

In de speeltuin van de Breugelhoeve amuseert ieder kind zich. Van de allerkleinsten tot de wat grotere kinderen en van echte avonturiers tot kids die het liever wat rustiger aan doen. Op de kinderboerderij wachten de verschillende dieren ieder weekend op hun knuffels. Onder begeleiding leren de kinderen correct en rustig omgaan met de diertjes. Kijken kan uiteraard vrijblijvend iedere dag!