02-04-2021

Picknicken tussen de bloesems

Een lekkere picknick tussen de bloesems, dat is pas echt genieten. Neem tijdens je wandel- of fietstocht een pauze op één van deze mooie plekken.

1. De hoogstamboomgaard van Alden Biesen

Waar? Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, Bilzen. Aan fietsknooppunt 68. Startpunt van de wandelroutes van greenspot Grootloon.

Vlij neer in het gras van de grootste hoogstamboomgaard van West-Europa en geniet van je lunch with a view. Ook in het Engelse Park van Alden Biesen is het romantisch picknicken met een kasteel als decor.

Picknick? Je kan een picknick op voorhand reserveren bij Toerisme Bilzen. Het ophaaladres is het toeristisch onthaal in Alden Biesen zelf.

Meer over picknicken in Bilzen

2. De Speelboomgaard in Borgloon

Waar? Romeinse Kassei, Grootloon (Borgloon). Tussen fietsknooppunten 151 en 155. Ook de blauwe wandelroute van greenspot Grootloon passeert hier.

Midden tussen de heuvels en boomgaarden ligt de speel- en belevingsboomgaard van Grootloon. Hier vind je tal van fruitweetjes, een rustige picknickplaats en enkele speelelementen.

Picknick? Reserveer een picknick bij Villa Copis, Kasteelhoeve De Tornaco, Heirbaan 66 of Brasserie De Baron. Je krijgt ook een kaartje mee waarop alle picknickplekken aangeduid staan.

Meer over picknicken in de speelboomgaard

Gezin met picknick tussen de bloesems in Borgloon

3. 't Speelhof in Sint-Truiden

Waar? Speelhoflaan 5, Sint-Truiden. Aan fietsknooppunt 189. Op de wandelroute van Verborgen Moois 't Speelhof.

Geniet met de familie van een lunchpakket aan de picknicktafels met uitzicht over het groene overstromingsgebied en de hoogstamboomgaard. 

Picknick? Bestel een picknick bij Brouwerij Wilderen, Noen, Eve'licious, De Jorishoeve of De Bottelarij.

Meer over domein 't Speelhof

4. Hemelspark in Kortessem

Waar? Opeindestraat, Kortessem. Startpunt van de wandelingen in het Bellevuebos.

Picknicken tussen bomen en vijvers, het Bellevuebos verkennen en een kijkje nemen bij de dieren van beleefboerderij Alverberg. Een hemelse uitstap!

Picknick? Reserveer je picknick bij Picknickpoint. Zij brengen het ter plaatse.

Meer over het Hemelspark

Vrienden barbecueën in Borgloon

5. Speel- en picknickweide Den Lindenbosch

Waar? Lindestraat 93, Alken. Tussen fietsknooppunten 174 en 178.

Op de speel- en picknickweide geniet je in de zomermaanden van een heerlijk uitzicht en zit je midden tussen de geiten, schapen en koeien.

Picknick? Boerderij Den Lindenbosch voorziet zelf in een picknick die je op voorhand dient te reserveren.

Meer over Belevingsboerderij Den Lindenbosch

6. De boomgaard van de Jorishoeve

Waar? Boekhoutstraat 35, Gingelom. Tussen fietsknooppunten 165 en 166.

In de Jorishoeve vertoef je in de boomgaard van een actief fruitbedrijf. Kies tussen een picknicklunch voor groot en klein of een afternoon tea picknick.

Picknick? Dit is geen publiek toegankelijke picknickplaats. Een picknick reserveren bij de Jorishoeve is dus noodzakelijk. In ruil krijg je een gastvrij onthaal, een rustige picknickplek en een picknickmand boordevol verse producten.

Meer over picknicken in Gingelom