28-07-2020

Nieuwe expo SMUK in Modemuseum

Vanaf 12 oktober pakt Modemuseum Hasselt uit met een gloednieuwe expo: ‘SMUK. Decoratietechnieken in de mode: een show off’. In deze tentoonstelling komen zowel historische als hedendaagse versiertechnieken aan bod. Voor de modeliefhebber een absolute must-see.

Kleding, accessoires en couture opgesmukt met borduursels, pluimen, parels, stenen, pailletten, schelpen en andere curiosa. Dat is wat je te zien zal krijgen op deze tentoonstelling. En dat van erkende ateliets zoals Hurel, Lesage en Lemarié.

Promotiebeeld van expo 'SMUK' in het Modemuseum in Hasselt

De expo is een reis door de tijd die je meeneemt naar de achttiende eeuw. Het hoogtepunt van het gedecoreerde kledingstuk en de periode waarin zelfs de heren zichzelf rijkelijk uitdosten met geborduurde jassen en vesten. Aan de andere kant belicht de expo de meest experimentele technieken van de laatste jaren zoals lasercutting en 3D-printing.

Ook de bezoekers zelf spelen een hoofdrol. In de wonderkamers kan je zelf aan de slag met hoogwaardige decoratieve ambachten. Maak je eigen sierspeld of manchetknoop aan de hand van moderne technieken, zoals computergestuurd borduren, lasercutting en 3D-printing. De andere wonderkamer onthult de inrichting van een klassiek atelier van de borduurder, de pluimen- en de bloemenmaker.

Promotiebeeld van expo 'SMUK' in het Modemuseum in Hasselt