01-06-2022

Meet in Genk

Een dag onder collega’s, met klanten of partners: In Genk ontmoeten jullie elkaar in een uniek kader van ondernemerschap, tussen verleden en toekomst, kunst en wetenschap, traditie en innovatie. En boven alles: heel veel inspirerend enthousiasme!

Op pad met een kruisbestuiver in LABIOMISTA

Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg ontdek je LABIOMISTA, een evoluerend kunstwerk dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen over identiteit, fertiliteit en bioculturele diversiteit. Laat je volledig onderdompelen in de filosofie van Vanmechelen en bezoek LABIOMISTA onder begeleiding van een gids. Door het groene terrein passeer je langs Vanmechelens kunstwerken, installaties en de dieren die een essentiële rol spelen in zijn werk. Je wandelt via het onthaalgebouw naar de gerenoveerde directeursvilla, onder de studio van de kunstenaar tot in het Cosmopolitan Culture Park met de dierenweides en het parkpaviljoen.

Labiomista 2 ©Koen Vanmechelen 2018 Photo by Kris Vervaeke

Labiomista 2 ©Koen Vanmechelen 2018 Photo by Kris Vervaeke

C-Mine expeditie: Beleef de mijn op een nieuwe manier

Leer je collega’s op een heel ander niveau kennen. Daal samen af in de ondergrond en ga op een expeditie van anderhalve kilometer door oude tunnels en langs interactieve mijninstallaties. Als apotheose klimmen jullie tot de top van de hoogste schachttoren van België! We beloven dat het de moeite is, het uitzicht op 60 meter hoog is nog adembenemender dan de klim. Er is een stop op 15 meter hoogte en wie wil kan ook gerust met beide voeten op de grond genieten van het prachtig gerenoveerde C-mine plein.

Beleef de mijn op een nieuwe manier met de C-mine expeditie.

Thor Park Site Tour: energie en inspiratie

Een tour door de toekomst? Die krijgen jullie op Thor Park, een technologiepark van 93 ha groot. Hier vinden innovatieve ondernemingen en organisaties elkaar. De oude mijn van waterschei werd getransformeerd tot geavanceerde event- en vergaderlocatie met denkers en doeners onder één dak. Verken de site met een gids en snuif de sfeer op van energie, innovatie en ondernemerschap. Op zoek naar uitgebreide congresfaciliteiten? Ruimte nodig voor trainingen, events, een personeelsfeest of beurs? Lunchoptie in een stijlvol restaurant? Kom naar Thor Park, ontdek Genk als technologiestad van de toekomst en laat je inspireren.

De oude mijn van waterschei werd getransformeerd tot een geavanceerd technologiepark.

Ontdek de studio van Pieter Stockmans

Sinds 2010 vind je in de creatieve broeihaard C-mine de studio van Piet Stockmans die met zijn serie hardporselein internationale bekendheid verwierf. Zijn borden zijn het podium voor gerechten van menig sterrenchefs. Het proces tot een ambachtelijk Studio Pieter Stockmans product vraagt 36 handelingen! Nieuwsgierig om deze van dichtbij te zien? Boek een rondleiding met gids en bewonder de volledig handgemaakte porseleinen collectie van deze gerenommeerde kunstenaar.

Sinds 2010 vind je in de creatieve broeihaard C-mine de studio van Piet Stockmans.

Karting Genk: Geef plankgas met je collega's

Haast en spoed is zelden goed.. behalve bij Karting GenkHome of Champions! Race met - of tegen - je collega’s over het prachtig outdoor fun circuit van 550 meter. Mag het wat sneller? Test je vaardigheden op het pro circuit van 1360 meter waar zelfs hedendaagse F1 piloten speciaal voor naar Genk komen! Eén of meerdere kartsessies, een arrangement of een opleiding: hier kan je terecht voor een opwindend team- of klantenevent! Een pitstop neem je in brasserie A La Kart, op het ruime terras of op de tribune. Tank je energie bij met een verfrissend drankje en smakelijke hap, in een groen kader met een uniek uitzicht over het circuit. Bij Karting Genk weet iedere collega zich op een veilige en leuke manier te vermaken.

Bij Karting Genk race je op het outdoor fun circuit van 550 meter of het pro circuit van 1360 meter!

Beleef een onvergetelijke dag weg van je bureau en raak geïnspireerd door natuur, kunst, en uitdaging. Verandering van spijs doet eten. Zet je tanden in het aanbod zakelijk toerisme van Genk!