28-07-2021

Lekkere en lokale markten in Limburg

Wanneer we op vakantie zijn, doen we het allemaal wel een keertje: rondkuieren op een gezellige, lokale markt en met een paar lekkere specialiteiten naar huis (of naar je hotel) gaan. Dit zijn onze favoriete markten in Limburg.

Mensen op de versmarkt

Versmarkt Vennestraat Genk

De Vennestraat, ook wel straat van de zintuigen genoemd, is iedere zaterdag van 8 tot 13 uur het decor van een multiculturele versmarkt. Op wandelafstand van de C-mine site bieden verschillende marktkramers jou vooral diverse specialiteiten aan. Proef lekkernijen uit Italië, Griekenland, Turkije en nog zo veel meer.

Smokkelmarkt Dilsen-Stokkem

Deze zomervakantie kan je elke zondag van 9 tot 14 uur naar de Stokkemse Smokkelmarkt gaan. Rep je dus naar het pittoreske stadscentrum van Dilsen-Stokkem om enkele typische streekgerechten mee naar huis te nemen. Op een zomerse dag liggen de terrasjes rondom er heel uitnodigend bij.

Teutenmarkt Lommel

De Teuten waren handelsreizigers uit de Kempen die te voet rondtrokken om hun waren te verkopen. Haal de Teut in jou naar boven en wandel rond op de Teutenmarkt van april t.e.m. oktober elke zondag tussen 8 en 16 uur. Op deze gezellige brocante-, rommel- en antiekmarkt in het centrum van Lommel tik je van alles op de kop: van leuke hebbedingen en vintage tot dat ene stuk dat je nog mist in je verzameling.

Teutenmarkt in Lommel

MijnMarkt Heusden-Zolder

In de schaduw van de oude schachtbok in Heusden-Zolder ligt MijnMarkt, de grootste multiculturele markt van Limburg met een exotisch aanbod, ouderwetse gezelligheid en scherpe prijzen. En dat op een historische locatie wat net dat tikkeltje extra geeft. Je bent elke tweede en vierde woensdag van de maand welkom op het Marktplein, telkens tussen 12 en 17 uur.

Boerenmarkt Merwt Hasselt

Merwt is terug! Iedere eerste zaterdag van de maand van 10 tot 16 uur is er een editie van deze oergezellige Hasseltse markt. Boeren, producenten & cateraars uit de buurt prijzen hun producten aan. Je kan hier ontbijten en lunchen, inkopen doen, proeven van lokaal lekkers of gewoon even rondkuieren. De focus van deze markt ligt op lokaal, ecologisch en fair.

Fruit- en oogstfeesten Heers

Eind september worden in het kleine dorpje Batsheers de Fruit- en Oogstfeesten gevierd, een feestelijke dag met lokale lekkernijen zoals fruittaart en -hapjes, appelbeignets, streetfood, een glaasje wijn, lekker streekbier,... De kleintjes smullen van een ijsje, maken een ritje met de huifkar en leven zich uit op het springkasteel. Ideaal voor de hele familie!

Ook nog lekker en lokaal!

Kaasmakerij Catharinadal in Hamont-Achel

Kaas van Catharinadal smaakt naar meer, gemaakt op ambachtelijke wijze en met de allerbeste ingrediënten. Breng een bezoek aan de kaaswinkel of neem een kijkje in de online webwinkel en haal de lekkerste kazen en zuivelproducten in huis.

Blueberry Fields in Beringen

Blueberry Fields ligt in de vallei van de Zwarte Beek in Beringen. Al meer dan 20 jaar groeien er blauwbessen midden in de natuur. Van de lekkere en gezonde bessen worden er ook op artisanale wijze kwaliteitsvolle streekproducten gemaakt die in de boerderijwinkel worden aangeboden. Op het terras geniet je van een heerlijk stukje taart, een ijsje of een bosbesdrankje.

Lekker Limburgs in Hasselt

Lekker Limburgs is een unieke streekproductenwinkel in retro stijl met een uitgebreid assortiment aan Limburgse lekkernijen en delicatessen. Ook heel gemakkelijk om online te bestellen. Denk zeker ook eens aan een op en top Limburgse geschenkmand.

Smokkelmarkt in Dilsen-Stokkem