18-11-2022

Kerstmarkten en Winterbars

Goed ingeduffeld. Een dampende chocomelk of glühwein. Sfeervolle kerstmarkten en winterse bars. De gloed van talloze lichtjes bijna voelen op je huid. Limburg is klaar voor de kou. Kom jij ook genieten?

Ice, ice maybe

Toon je graag je kunsten op de schaatsbaan? Of zijn jij en je gezelschap eerder een lollige kudde Bambi’s op het ijs? Limburg biedt ook deze winter tal van mogelijkheden om je been- en lachspieren te oefenen. Be-MINE On Ice laat je over ijs glijden in de iconische omgeving van de oude mijngebouwen. Tijdens het Hasseltse Winterland roetsj je langs het huisje van de Kerstman. Sint-Truiden tovert de Groenmarkt in de kerstperiode om tot schaatsparadijs met een kunststof piste. In Bocholt vind je een synthetische ijsbaan tussen meer dan 65 standhouders van de Indoor Kerstmarkt. En ook Genk en Maaseik verwelkomen de winter met een schaatsbaan van kunststof op Bar Goud en Maaseyck on Ice. Synthetisch ijs of bevroren water, even hard klinkt het geschater!

sfeer op de schaatsbaan tijdens de kerstmarkt

Kerstmarkten week 1

De aftrap wordt gegeven door het Hasseltse Winterland, dat het Kolonel Dusartplein van 18 november 2022 tot en met 8 januari 2023 omtovert tot één groot winterdorp. Een overdekte schaatsbaan, reuzenrad, kerstmarkt en een waaier aan drank- en eetgelegenheden zorgen voor onvergetelijke momenten. Vanaf 7 december kan je er zelfs de Kerstman een bezoekje brengen in zijn eigen huis!

Gezellig een kerstmarktje doen én daarmee het goede doel steunen? Daar krijg je pas een warm gevoel van! Op zaterdag 3 december kan je in Bilzen naar de kerstmarkt voor het goede doel Lege Brooddozen, in Lommel steun je de organisatie Think Pink tijdens de pop-up kerstmarkt. Geniet van de sfeer dankzij de verschillende standjes met drank, eten en mooie spullen in kerststemming.

sfeervolle kerstmarkt met lichtjes

Kerstmarkten week 2

Op woensdag 7 december brengt Lommel met de pop-up Puur Lommels opnieuw lokale ondernemers, kunstenaars en hobbyisten samen. Verwacht je aan originele cadeaus en smakelijke lekkernijen uit de streek. Op donderdag 8 december kan je naar de openingsavond van Kerstanimatie in de Luchtvaartstraat (Hasselt), waar tot 14 januari verschillende activiteiten doorgaan in een verwarmde stal vol lichtjes en vuurkorven. Van lichtwandelingen en kerstmarkten tot degustaties, vertellingen en muziek: hier kom je ont-moeten in kerstsfeer. Mag het wat wilder? Van 9 december tot 8 januari kan je in Maasmechelen naar een heuse Winterkermis!

prachtige lichtjes zorgen voor sfeer op de kerstmarkt

In het weekend van 10 en 11 december zouden we ons het liefst in tien kunnen delen om langs al die leuke kerstactiviteiten te kunnen gaan! Op zaterdag 10 december vindt in Bocholt de grootste Indoor Kerstmarkt plaats, met meer dan 65 standhouders, heerlijke honger- en dorstlessers én een heleboel animatie. Nog meer moois en lekkers vind je bij de gezellige kraampjes in Pelle Melle (Pelt) en in Herk-de-Stad op de Vegan kerstmarkt. In Opoeteren (Maaseik) kan je dit weekend naar de Knusse Kerstmarkt voor originele cadeautjes onder de kerstboom en prachtige miniconcertjes van pianiste Liesbet Vermeiren. Ook Peer baadt in de gezelligheid met een Kerstdorp, muzikale optredens en een kerstmarkt met kinderanimatie. En dankzij de Classic Cars Friends Peer combineren oldtimer liefhebbers hun passie voor klassieke wagens met een bezoek aan de kerstmarkt.

Wie op zoek is naar hemelse streekproducten van lokaal vakmanschap kan zich hier op zondag 11 december te goed aan doen in de Jambrouwerij in Riemst. Wil je een meet en greet met de Kerstman? Kom dan naar de sfeervolle pastorie in Ham, waar live muziek en een gezellig horecadorpje ook oudere leeftijden doen genieten. Verwen jezelf en anderen met prachtige handgemaakte keramiek, juwelen, kaarsen en allerhande lekkers van ’t Stookkot in Maaseik. Zij organiseren een kerstmarkt tvv Covida, Siemkensheuvel. Nog zo'n topper is de allereerste wintereditie van het Handmade & Art Festival op het Tongerse Stadhuisplein van 13 - 17 u. Blijf je graag binnen, weg van de kou? Dan is de indoor Kerstmarkt van Herk-de-Stad voor jou! Wie de gezelligheid van het weekend wil verderzetten kan op maandag 12 december zijn hart ophalen in Neeroeteren (Maaseik) waar naast 140 marktkramers ook lokale handelaren voor een sfeervolle avondshopping zorgen

kerstversiering op de kerstmarkt

Kerstmarkten week 3

Genieten van een verwarmende wandeling, een gezellige kerstmarkt, jenever, chocomelk en pannenkoeken en nog veel meer, allemaal voor de Warmste Week? Dat kan op vrijdag 16 december tijdens PXL X-mas! Je glaasje glühwein vergezellen met een vers gebakken wafel of hotdog doe je op Kerstmarkt De Klitsberg in Paal (Beringen). De Kerstman is er ook! Nog meer kerstmarktsfeer in Kortessem en Hoeselt, met leuke standjes en muziek.

kerstmannen run tijdens de kerstmarkt

Altijd al eens een bende rennende kerstmannen willen zien? Kom dan op zaterdag 17 december naar Kinrooi voor de Kerst Run en sfeervolle kerstmarkt op het Dorpsplein! Originele en duurzame geschenkjes voor jong en oud vind je tussen heel veel lekkers en kinderanimatie op de wintermarkt in Tongerlo (Bree). In het weekend wordt het centrum van Koersel (Beringen) ondergedompeld in gezelligheid met een kerstmarkt, optredens en animatie. Ook de Kerstman komt naar Koersel Kerst! Gelukkig kunnen zijn rendieren behoorlijk snel vliegen, want hij brengt dat weekend ook een bezoekje aan de Schulense Kerstmarkt (Herk-de-Stad) en de Kerstmarkt Klooster Gerkenberg (Bree).

Ook in Tongeren kan je de kerstman en zijn medewerkers ontmoeten, tijdens een Meet & Greet op zaterdag 17 december en op woensdag 21 december tussen 13.30 en 17u. bij Toerisme Tongeren. Op zondag 18 december kan je terecht op de Kerstmarkt in Achel voor origineel handwerk in de vorm van bloemstukken, koek en wafels, ge-etst glas en lichtversiering. Nog meer mooie geschenken en lekkernijen vind je op de Kerstmarkt in Bilzen. Zo ben je helemaal klaar voor de feestdagen! Heb jij er ook bijzonder grote zin in? Kom naar zeker naar de Bijzonder Grote Kerstmarkt van Leopoldsburg! Dankzij live muziek en allerhande lekkers sluit je het weekend hier af met een hoogtepunt. En ook tussen de feesten blijf je helemaal in de sfeer in het Kerstcafé van Spiegeltent BCM in Lommel.

't zijn bar(re) tijden

Laat die donkere dagen je koude kleren niet raken en zoek de gezelligheid op in een sfeervolle winterbar! De pop-up bar Winterkaai in Heusden-Zolder doordrenkt je van après-ski sfeer. Fondue, iemand? Ook in de Bib Stube van DE BIB KAFFEE in Hechtel-Eksel en winterbar Vriespunt van het Hasseltse Westpunt krijg je het gevoel in een Oostenrijkse hut te vertoeven. In Genk transformeert Thor Terrazza in de koude maanden sporadisch tot een warme plek waar naast heerlijke snacks ook gezelligheid op de kaart staat.

zoek de gezelligheid op in een sfeervolle winterbar

Aan het kasteel van Wimmertingen biedt Barthuur warmte en licht in deze donkere maanden met een sfeervolle winterbar in een unieke omgeving. In de Winterbar van 't Huis Zonder Naam in Borgloon geniet je van spijs, drank en warmte in complete kerstsfeer, met een prachtig uitzicht op het dierenpark. In Sint-Truiden dompelt Winterbar Martin je helemaal onder in de après-skisfeer met hun gezellige winterchalet! En het al betoverende Terhills wordt nog magischer met The Glass House on the Lake in Dilsen-Stokkem.