19-08-2020

Geniet van de herfst in Bosland

De herfst is hét moment bij uitstek om in een bos te wandelen. En aan bos hebben ze in Bosland geen gebrek.

Kind met houten vosje in het Pijnven in Bosland

1. Het Pijnven

Wie op zoek is naar de ultieme boservaring, zit goed in het Pijnven. Dit bos is bovendien een natuurlijke speelplek voor kinderen. Vertrek aan wandelknooppunt 285 en ontdek het uitgestrekte bos met als hoogtepunt -letterlijk en figuurlijk- Fietsen door de Bomen.

Wandelgebied Grote Hof-Hobos

2. Grote Hof-Hobos

Geniet van de kleurenpracht van de herfst in het mysterieuze wandelgebied Grote Hof-Hobos en raap de kastanjes van de mooiste boom van 2015. Vertrek aan knooppunt 405 of volg de rode route.

Kompas en boekje van schatzoektocht in Bosland

3. Schatzoektochten

Wandelen saai? Niet met de schatzoektochten van Bosland. Ontdek met de kinderen wat er broeit tussen de bomen, hobbelt op de heide en davert over de duinen. Volbreng de missie en ontvang een leuke beloning.

Oude molen in Heesakkerpark in Bosland

4. Heesakkerpark

In het wandelgebied Heesakkerpark zie je oude molens in het landschap. Diep verscholen in het bos kunnen kinderen heerlijk ravotten in het speellandschap. Vertrek aan wandelknooppunt 482 voor de ideale gezinsuitstap.

Uitkijktoren 'de Reus van Bosland' op de Lommelse Sahara

5. Uitkijktoren Lommelse Sahara

Waar beter genieten van een mooier uitzicht dan vanop de reus van Bosland! Beklim de machtige uitkijktoren die staat tussen wandelknooppunt 36 en 37 in De Sahara. Geniet van de afwisselende landschappen.

Kinderen op houten brug in Hoksent-Molhem in Bosland

6. Hoksent-Molhem

Rust en stilte vind je zeker in dit prachtig stukje Bosland waar kronkelende beekvalleien, statige houtkanten en loofbossen een prachtig wandeldecor vormen. Misschien spot je zelfs een ijsvogel langs de Dommel. Vertrekken kan aan wandelknooppunt 312!

Wandelaars met wandelkaart in Bosland

7. Wandelnetwerk Bosland

Waar anders dan in Bosland kan je de heerlijke geuren en kleuren van de herfst ervaren? Stel zelf je wandelroute samen met de wandelknooppunten of kies een suggestielus. Wat je ook kiest, het gevarieerde landschap zal een prachtige indruk nalaten!