15-07-2020

Draven door de Limburgse natuur

Bossen waar je rustig kan stappen, uitgestrekte vlaktes waar je goed door kunt galopperen, prachtige heidelandschappen die het ideale decor voor je foto's vormen. In Landelijk Limburg heb je de verschillende soorten natuur zo voor het uitkiezen. Dit zijn onze tips.

Ruiternetwerk Duinengordel

In de bossen van de Duinengordel kan je urenlang ronddwalen. Gelukkig niet verdwalen, want de bruine bordjes gidsen je van het ene knooppunt naar het andere. Galoppeer door het mulle zand via de unieke ruiterlus tussen knooppunten 140 en 142 met zicht op de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen.

Het Pijnven

Het Pijnven in Bosland is de ideale plek om vanop de rug van je viervoeter van de rust te genieten. De bijna uitsluitende onverharde paden leiden door eindeloze bsodreven. De verschillende lussen zijn ook gemakkelijk combineerbaar zodat je zelf kunt bepalen hoe lang je tocht wordt.

Equidroom

De Equidroom is een ruiter- en menroute van 24 km die je door de bossen en open velden van Peer en Bocholt leidt. Met de herfst in het vooruitzicht is dit zeker een absolute must-do. Hier geniet je optimaal van de mooi kleurende bomen en de geur van het bos.

Paardrijden in Lommel

De natuur van Lommel is even uitgestrekt als divers, en dat merk je ook wanneer jij en je paard de lokale routes uittesten. Heide, zand, (naald)bossen en schitterend water: Bosland heeft heel wat te bieden.