01-04-2022

In deze logies is sport niet ver te zoeken

Wie zegt dat een vakantie alleen maar om te luieren is? Als je een actieve vakantie zoekt, dan zal je niet ver hoeven te zoeken bij deze logies. Deze logeeradressen bieden namelijk elk een – soort van – sport aan in of dicht bij hun verblijf. Op naar een sportieve vakantie!

Malpertuus

Bij hotel Malpertuus arriveer en vertrek je op je fiets. Daarvoor is het dan ook belangrijk dat je kuitspieren goed kunnen rusten. Dat lukt zeker in de stijlvolle kamers van het charmante hotel in Riemst. Vele winnaars van grote koersen hebben het dan ook al voor je uitgetest. Net zoals de Frans-Italiaanse keuken van Melograno, het hotelrestaurant. Elke wielrenner weet dan ook dat een lekker bord pasta essentieel is voor de fietstocht.

En waar ga je dan fietsend naartoe? Een betere vraag zou zijn: waar niet? Vanuit Malpertuus ben je zo op het fietsroutenetwerk waar je fietst naar de Zusserdel – beter gekend als de Slingerberg – in Kanne of de Maastrichterallee bij Alden Biesen in Bilzen. Die zorgen beide dat je je aantal hoogtemeters behaald hebt. Heuvels, groot of klein, beklim je gegarandeerd tijdens je vakantie door het heuvelse landschap.

Hotel Malpertuus in Riemst

The Century

De hippe place-to-be in Hasselt is het trendy hotel The Century. Dit hotel is de ideale uitvalbasis voor een weekendje shoppen. Want wie zegt dat uren wandelen door de winkelstraten geen sport is? Door de ligging op de kleine ring in hartje Hasselt hoef je slechts vijf minuten te wandelen naar de winkels. Keuze genoeg met meer dan 500 handel- en horecazaken. Toch niet? Ga dan zeker naar Quartier Bleu, het hippe stadskwartier aan de Hasseltse jachthaven om te shoppen op de winkelboulevard aan het water.

Nadat je je winkeltassen hebt afgezet in je kamer en je pas gekochte juwelen in het kluisje gelegd, is het tijd om even te ontspannen. Schuif je voeten onder tafel bij het restaurant van het hotel, Grand Café. Probeer zeker de zeevruchten en verse kreeft, smullen maar!

Hotel The Century in Hasselt

Sailcenter Limburg Kinrooi

Echte waterratten voelen zich als een vis in het water bij Sailcenter Limburg Kinrooi. Hier kan je niet enkel een boottochtje doen, maar ook kamperen op het water. Vaar rustig met een vlot over de vele Maasplassen. De vaarroutes zijn voor jou al voorzien. Zie je onderweg een plek die je van dichterbij wil bekijken? Gooi je anker uit en ga op pad midden in de natuur. Back to basic op een unieke manier!

Blijf je ’s nachts liever aan wal? Huur dan een chalet aan het water. Overdag geniet je dan uiteraard nog altijd van alle wateractiviteiten zoals kanovaren, waterfietsen en suppen.  Zeil je voor het eerst, maar bega je liever geen flater? Bij het Sailcenter leren ze het je graag aan tijdens een zeilles. En voor de kampeervlotten moet je ook geen schrik hebben, want je hebt geen vaarbewijs nodig.

Sailcenter Limburg Kinrooi

Wuytershoef

In Dilsen-Stokkem verblijf je in de charmante vakantiewoning Wuytershoef. Met een volledig uitgeruste keuken en gezellige zithoek vertoef je hier aangenaam samen met je reisgenoten. Trek eropuit met de gehuurde retrofietsen en -tandems naar al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Inspiratie vind je genoeg in de Fietsbox van het verblijf met uitgestippelde routes waarmee ze de Fietsrijk Award 2021 wonnen. Zo trap je langs de Zuid-Willemsvaart en de Maas met het kabbelend water op de achtergrond richting het RivierPark Maasvallei.

Na een heerlijke fietstocht in het Maasland steek je de BBQ in brand en verzamel je allemaal in de knusse tuin. Op het overdekte terras geniet je van een gezellige avond. De kinderen amuseren zich ondertussen op het omheinde speeltoestel of met de voorziene spelletjes.

Fietsen bij vakantiewoning Wuytershoef in Dilsen-Stokkem

Hotel Monte Cristo

Als je wil zweten, op een goede manier, is het bij Hotel Monte Cristo in Hoeselt te doen. Zowel indoor in de fitness als outdoor op een, eventueel elektrische, fiets sport je erop los. De korte rit naar Alden Biesen mag in elk geval niet missen tijdens je vakantie. Nadien is het tijd om je spieren helemaal los te maken in de wellness.

Met het Monte Cristo arrangement combineer je het beste van Monte Cristo. In het wellness complex ontspan je helemaal in de infraroodcabine, sauna of aquagrot. Van zweten gesproken! Daarna leg je je neer op een trillende massagematras voor de andullatietherapie. Kom tot rust in de zoutkamer tijdens de halotherapie. Nadat je helemaal zen bent, dineer je heerlijk in het sfeervolle restaurant.

Hotel Monte Cristo in Hoeselt