01-05-2021

De leukste tips voor een verlengd weekend weg

Verlengde weekends in mei. Het perfecte moment om er tussenuit te knijpen voor een korte, maar deugddoende lentevakantie. Welk weekendje weg spreekt jou het meeste aan?

1. Naar de camping met de kinderen

Neem zo tussen de paas- en de zomervakantie nog even een moment om met het hele gezin te relaxen. In recreatieoord Wilhelm Tell in Oudsbergen is het echte vakantiegevoel nooit veraf. De camping ligt midden in het groen van de Duinengordel, ideaal om er dagelijks met de fiets of te voet op uit te trekken. Ook op het terrein zelf amuseren de kinderen zich moeiteloos. De megagrote speeltuin biedt urenlang speel-, klauter- en klimplezier. Bij minder goed weer verhuis je heel eenvoudig naar de binnenspeeltuin. Geen caravan of mobilhome ter beschikking? Je kan hier in een gezellige vakantiechalet of een comfortabel appartement verblijven. Vanaf 1 mei 2021 is er zelfs iets nieuws: in de Glamping tent kampeer je in alle luxe.

Kinderen op de speeltuin van recreatieoord Wilhelm Tell in Oudsbergen

2. Met z’n tweetjes op hotel in Haspengouw

Met de glooiende landschappen en de pittoreske vergezichten doet deze regio denken aan een zuiderse bestemming. Boek een gezellig weekendje weg in het charmehotel Belle-Vie in Sint-Truiden, de hoofdstad van Haspengouw. Dit authentieke hotel in de Art Nouveau wijk van de stad heeft van Tripadvisor de award van Beste Hotel in België gekregen. De ruime kamers hebben veel lichtinval, hoge plafonds en stijlvolle ornamenten. Fietsen door de fruitstreek kan van hieruit gemakkelijk. Het fietsroutenetwerk en het fietsverhuurpunt liggen op minder dan 300 meter. Ook om de stad te verkennen, is dit het juiste vertrekadres. Een flinke geut erfgoed, gezellig shoppen of genieten op een van de terrasjes,… aan jou de keuze!

3. Een vakantie in het groen met je bubbel

vakantiehuis Piantho in Pelt

Boek met je bubbel een weekend in vakantiehuis Piantho. In deze vijfsterrenvakantiewoning heb je alle ruimte, zowel binnen als buiten. Met zes slaapkamers, drie badkamers en in totaal plek voor veertien gasten, kunnen ook de grotere huishoudens in deze woning terecht. Buiten ligt er een gezellig terras en een grote zonovergoten tuin op je te wachten, ideaal voor op die warme lentedagen. Of je kan de avond ook spenderen aan de biljarttafel, in de privé-sauna of met een bordspel. Gezelligheid troef! Je zou bijna vergeten dat er buiten dit huis ook heel wat te doen is. Gelegen in het landelijke Pelt vertrek je van hieruit voor een wandeltocht in Bosland. De routes van de wandelgebieden Grote Hof – Hobos, Holven – ’t Plat en Dommelvallie – Heesakkerpark starten in Pelt.

4. Lange wandelingen (met de hond) in Bosland

Alleen al voor de geschiedenis van het gebouw, zou je in Hotel De Boskar in Peer moeten overnachten. Al  in de 18de eeuw bleven mensen hier slapen, al is het comfort er sindsdien zeker op vooruit gegaan. In dit prachtige viersterrenhotel in het centrum van de landelijke stad kom je helemaal tot rust in je luxueuze kamer of in de privé-wellness. Nog een troef is dat Bosland hier om de hoek ligt. In de wandelgebieden van Resterheide en Hoksent-Molhem maak je prachtige wandeltochten. De hond mee op vakantie? Dat kan, want trouwe viervoeters zijn meer dan welkom in het hotel. Tot slot is dit ook voor een fietsweekend de beste uitvalsbasis. Je huurt de fietsen ter plekke en het fietsroutenetwerk passeert letterlijk voor de deur.

5. Een combinatie van natuur en cultuur

Ga voor een vakantie vol afwisseling in B&B De Dubbelmolen. De ene dag zit je volop in de Haspengouwse natuur en de andere dag verken je het eeuwenoude erfgoed van de eerste stad van België. De B&B ligt in het landelijke Nerem op een aantal kilometer van hartje Tongeren. Dankzij de unieke ligging van de voormalige watermolen aan de oever van de Jeker is genieten hier het hoofdwerkwoord. Dat doe je optimaal in de idyllische tuin of op je eigen buitenterras wanneer je de Comfortkamer boekt. Wanneer je eropuit wilt trekken kan dit op verschillende manieren. Stap op de fiets, want het fietsroutenetwerk komt langs de B&B. Ga wandelen, want het natuurreservaat De Kevie ligt op 800 meter. Of ga op mini-stedentrip naar Tongeren.

6. Onthaasten in de Limburgse Kempen

Pal in het groen van de Dommelvallei vind je de Zwaluwhoeve. In deze vakantiewoning gaat comfort en duurzaamheid hand in hand. De rust van de Limburgse Kempen is ook binnen bewaard gebleven. Iedere kamer is ruim en biedt alle luxe die je nodig hebt. De grote ramen geven een prachtig uitzicht over de omliggende natuur. En die natuur kan je vanuit dit huis op verschillende manieren gaan verkennen. Al wandelend of fietsend, maar ook met de mountainbike of zelfs met je paard kan je op pad. De vakantiewoning ligt namelijk pal aan het ruiter- en menroutenetwerk en paarden zijn welkom in de stallen en weilanden van het domein. Iedere lente vinden de zwaluwen de weg naar de Zwaluwhoeve. Jij dit voorjaar ook?