16-07-2020

De lente kriebelt in Genk

De lente is nu echt wel gestart. Als je op zoek bent naar een leuke uitstap tijdens één van de, al dan niet verlengde, weekends, dan moet je zeker aan Genk denken. Waarom? We geven je 6 tips om deze lente te doen.

C-mine expeditie in Genk

Op expeditie in C-mine
Dit seizoen is er een nieuwigheid op C-mine expeditie! Verwacht je aan vier nieuwe verhalen in de verhalenkokers gebaseerd op het leven uit de ondergrond. De wind van de ventilatoren, mijnwerkers die boren, een labyrint aan gangen,… het is alsof je er middenin zit.

Astronaut in de Cosmodrome in Genk

De ruimte in
Klaar voor een ongelooflijk ruimteavontuur in 360°? Herbeleef 50 jaar maanlanding in de Cosmodrome met fascinerende 360° shows, een maanexpositie en tal van andere leuke events voor jong en oud!

Vakwerkhuisjes in Bokrijk bij Genk

De wereld van Bruegel
Met een internationale, tijdelijke expo onthult Bokrijk zijn link met Pieter Bruegel de Oude. Waan je midden in een schilderij van de Vlaamse Meester door deel te nemen aan een interactieve game, een theatervoorstelling of een parcours.

Fietsers op 'Fietsen door het Water' nabij Bokrijk

Fietsen door het Water
Het door Time Magazine bekroonde fietspad is een absolute aanrader. ‘Eén van de mooiste plaatsen ter wereld’ loopt dwars door de vijvers van De Wijers in Domein Bokrijk met het water aan weerszijden op ooghoogte. Je ziet, voelt en ruikt het water.

Bezoekers zoeken steenmannetjes in Thor Park bij Genk

Volg de Steenmannetjes
De terril van Waterschei, in het wandelgebied Thor Park, is een oude steenberg die getuigt van het rijke mijnverleden van Genk. De Steenmannetjes op de berg leiden je naar de top. Draag ook jouw steentje bij en maak zelf een Steenmannetje!

Picnkicken onder kunstwerk 'Corpus' in Kattevennen bij Genk

Zonder moeite een lekkere picknick
Je wil je bezoek aan Genk graag combineren met een gezellige picknick? Dat kan! In Genk zijn er tal van prachtige picknickplaatsen op de verschillende sites. Geen zin om met materiaal en eten te sjouwen? Bestel dan één van onze picknickmanden.