10-06-2020

Bijzondere picknickplekken

Picknicken is zo leuk. Gezellig ergens een dekentje uitspreiden over het gras met een mand vol lekkers. Heerlijk toch! In Limburg picknick je op de meest bijzondere plekken.

Genk heeft enkele pareltjes van picknickplaatsen. Corpus is er zo al eentje. Niet zomaar een picknickbank, maar een heus kunstwerk gemaakt door Will Beckers. Ideaal als start, tussenstop of einde van een wandeling in de bossen van Kattevennen. Camp Carré in het Molenvijverpark ziet er heel stijlvol uit. De designtafels en -banken zitten super comfortabel en er is zelfs plaats voor een barbecue.

Kunstwerk 'Corpus' met picknickbank in Kattevennen bij Genk

In Bilzen kan je het hele jaar terecht voor een gezellige picknick. Neem plaats aan één van de gloednieuwe picknicktafels in het Engels park of vlei je neer in het gras met zicht op het kasteel. Of kies een plekje tussen de bomen in de grootste hoogstamboomgaard van Vlaanderen, zeker tijdens het bloesemseizoen in april een dikke aanrader!

vrouwen picknicken in alden biesen

In Houthalen-Helchteren is het aangenaam picknicken op een reuzeboombank, op een picknickvlonder in het riet of op één van de kleurrijke kunstsofa’s. Benieuwd geworden? Domein Kelchterhoef is de place to be.

Picknick op vlonder in Domein Kelchterhoef te Houthalen-Helchteren

Als je gaat picknicken in een speelbos kan het niet anders dat zelfs de picknicktafels plezant zijn. Racen met kriebelbeestjes, speuren naar sporen of je eigen muziek maken, de tafels langs de blauwe wandelroute in de Lommelse Sahara zorgen voor een lunch vol fun.

bosland speelpicknicktafels lommelse sahara

Je kan uiteraard gewoon een gezellig plekje in het gras uitzoeken, dat is ook leuk, maar als je echt voor de ultieme picknick wilt gaan, beklim dan de Avonturenberg en zet je neer op de top. Van een uitzicht gesproken! En als je niet zelf je picknickmand wilt klaarmaken, dan staan de mensen van Whatz Hap voor je klaar om dit voor je te doen.

Koppel picknickt in het gras nabij Avonturenberg in Beringen

Ook nog dit…unieke picknickarrangementen

Wandel in de sporen van een herder en zijn kudde schapen en stop onderweg voor een heerlijke picknick. Te reserveren vanaf 4 personen.

In Bocholt kan je hangen, letterlijk. Huur een hangmat en bestel een gevulde picknickmand om een middag te genieten van de rust en stilte. Het picknickarrangement aan de Luysmolen is al beschikbaar voor 2 personen.