21-06-2021

Bijzondere picknickplekken

Een lekkere picknick fleurt iedere wandel- en fietstocht op. Gezellig ergens een dekentje uitspreiden over het gras met een mand vol lekkers. Heerlijk toch! In Limburg zijn er ook heel bijzondere plekken waar je jouw lunch tevoorschijn kan toveren.

Design picknicken in Genk

Genk heeft enkele pareltjes van picknickplaatsen. Camp Carré in het Molenvijverpark ziet er heel stijlvol uit. De designtafels en -banken zitten super comfortabel en er is zelfs plaats voor een barbecue. Corpus is niet zomaar een picknickbank in het bos, maar een heus kunstwerk gemaakt door Will Beckers. Ideaal als start, tussenstop of einde van een wandeling in de bossen van het Nationaal Park. Deze gezellige cocon bevindt zich net achter het onthaalgebouw van toegangspoort Kattevennen. In Thor Park neem je na de beklimming van de mijnterril een aangename rustpauze op de overdekte picknickplaats. Handig, want als het begint te druppelen, valt je picknick niet meteen in het water.

Wil je liever niet zelf met je picknick sleuren? Tot en met oktober kan je een picknickbox bestellen bij Visit Genk en zelfs laten leveren tot aan je picknickplek.

Gezin aan picknickplaats Corpus in Kattevennen Genk

Picknick met panorama

In Beringen klim je naar de top van de Avonturenberg voor de ultieme picknick met een prachtig uitzicht over de stad. Als die inspanning je te veel lijkt, kan je neervleien op het Kioskplein, het mooiste pleintje van de mijnstreek. En ook dit keer hoef je niet zelf je picknickmand klaar te maken, de mensen van PicknickPoint doen dit graag voor je.

Picknicken aan een kasteel

In Bilzen kan je zelfs op het domein van een echt kasteel terecht voor een gezellige picknick. In de Landcommanderij van Alden Biesen ga je voor een romantische picknick in de Engelse tuin, uiteraard met zicht op het kasteel. Of zet je neer op de loungetafels die je terugvindt aan het vlonderpad dat door de achterliggende hoogstamboomgaard loopt. Zeker tijdens het bloesemseizoen in april is dit een absolute aanrader! Heb je zin in een picknick met verse streekproducten? Bestel dan tijdig via Visit Bilzen je pakket. Je krijgt zelfs een koeltas mee als je tijdens je fietstocht wilt picknicken.

Groep vrienden aan de barbecue in de belevingsboomgaard van Borgloon

Kunstig picknicken

In Haspengouw kan je een eetpauze inlassen langs een uniek kunstwerk in open ruimte. Het doorkijkkerkje in Borgloon belooft een picknick met een weids uitzicht over de omgeving. Ook aan Untitled #158 ben je omringd door de Loonse natuur. In de Speelboomgaard van Grootloon is zelfs een heuse barbecueplaats ingericht. Vergeet deze zeker niet op voorhand te reserveren.

Een hemelse picknickplek is Helsheaven. Aan deze zwevende kapel op het hoogste punt van Helshoven staat in de schaduw een supergezellige picknickbank. Ook hier kan je een picknick laten leveren.

Fun voor de kinderen

Bosland is het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen. Logisch dus dat hier heel wat picknickplaatsen verspreid over het gebied liggen. De speelpicknicktafels in het speelbos van de Lommelse Sahara is toch echt wel dé plek waar je naartoe moet met de kinderen. Je houdt er een kriebelbeestjesrace, speurt naar sporen of maakt je eigen muziek. Helemaal scoren bij de kinderen doe je met een ezelwandeling. Laat ezeltje Iejoor, Duncan of Donkey de picknick dragen en ga als echte nomaden op zoek naar de ideale plek om te pauzeren.

In een Japanse setting

De Japanse Tuin in Hasselt is een oase van rust midden in de stad. Spreid in dit mooie decor van vijvers, watervalletjes en Japanse kerselaars je picknickdeken uit en geniet van een heerlijke zelf samengestelde picknick of laat een kant-en-klare picknickbox leveren.

Gezin met picknick in de Japanse Tuin in Hasselt

Ook nog dit…unieke picknickarrangementen

Wandel in de sporen van een herder en zijn kudde schapen en stop onderweg voor een heerlijke picknick. Te reserveren vanaf vier personen.

In Bocholt kan je hangen, letterlijk. Huur een hangmat en bestel een gevulde picknickmand om een middag te genieten van de rust en stilte. Het picknickarrangement aan de Luysmolen is al beschikbaar voor twee personen.