28-07-2020

Bezoek deze expo's in Limburg

Of je nu houdt van kunst, mode, fotografie,... in de Limburgse musea lopen regelmatig inspirerende tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. Zeer leerrijk, zeer divers en ook bij slecht weer zijn dit de uitstapjes die niet meteen in het water vallen.

SMUK.Decoratie in de mode: een show off.

Banner van expo 'SMUK.Decoratie in de mode: een show off.' in het Modemuseum Hasselt

VERLENGD tot 30 augustus 2020 in Modemuseum Hasselt
Voor de modeliefhebber is dit een absolute must-see. Deze expo focust op de versiertechnieken die gebruikt werden en worden doorheen de tijd. Borduursels, pluimen, parels, stenen, pailletten, schelpen en andere curiosa, allemaal om kledij en accessoires op te smukken. Ga zeker ook zelf aan de slag en maak je eigen sierspeld of manchetknoop.

Meer informatie over SMUK. Decoratie in de mode

Dacia Felix - het roemrijke verleden van Roemenië

Banner van expo 'Dacia Felix - het roemrijke verleden van Roemenië' in het Gallo-Romeins Museum te Tongeren

VERLENGD tot 2 augustus 2020 in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren
Een tentoonstelling over Dacia. Nee, niet het automerk. Dacia is de Latijnse naam voor het huidige Roemenië. In 106 na Christus voegen de Romeinen Dacia toe aan hun immense Rijk. Bewonder hun verbluffende goud- en zilverschatten in een sfeervol decor met grootse landschapsbeelden. Verruim je blik in een boeiende tentoonstelling voor het hele gezin.

Meer informatie over Dacia Felix

Victor Papanek: Politics of Design

Tentoonstelling Victor Papanek Politics of Design in C-mine Genk

van 18 mei tot 12 juli 2020 in C-mine in Genk
Kan design het verschil maken? Volgens designer en activist Victor J. Papanek was dit geen vraag maar een noodzaak. Zijn boek “Design for the Real World: Human Ecology and Social Design” werd gepubliceerd in 1970 maar is hyper-actueel. De expo is niet alleen een terugblik op het werk van Papanek, ook voorbeelden van hedendaagse social designers komen aan bod.

Ménage à Deux

Banner van expo 'Ménage à Deux' in Het Stadsmus Hasselt

VERLENGD tot 30 augustus 2020 in Het Stadsmus in Hasselt
Ménage à deux combineert collectiestukken van Het Stadsmus met hedendaagse kunstwerken. Het resultaat is een verrassende dialoog. Tussen de oude objecten en de recente kunstwerken zit soms een tijdsverschil van enkele eeuwen, maar je merkt snel verbanden en contrasten op. Hierdoor verandert je blik op de objecten. Is het toeval dat er steeds een zelfde beeldtaal opduikt?

Meer informatie over Ménage à Deux

Gedeponeerd geregistreerd. Limburgse jenevermerken vanaf 1880

Banner van expo 'Gedeponeerd geregistreerd. Limburgse jenevermerken vanaf 1880' in Jenevermuseum Hasselt

van 2 februari tot 30 augustus 2020 in het Jenevermuseum in Hasselt
Al sinds het einde van de 19de eeuw lieten verschillende stokers namen en etiketten van hun jenever- en likeurmerken registreren en deponeren. Ook in Hasselt en Limburg. Waarom deden ze dat? Wat staat er zoal afgebeeld op al die flesetiketten? Aan de hand van de enorme kleurrijke collectie flesetiketten schetst het Jenevermuseum een beeld van het Limburgse jeneverlandschap vanaf 1880.

Meer informatie over Gedeponeerd geregistreerd