27-08-2020

Bezoek deze expo's in Limburg

Expo's in Limburg

Of je nu houdt van kunst, mode, fotografie,... in de Limburgse musea lopen regelmatig inspirerende tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. Zeer leerrijk, zeer divers en ook bij slecht weer zijn dit het soort uitstapjes die niet meteen in het water vallen.

Tim Walker, Wonderful Things

van 22 augustus 2020 tot 3 januari 2021 in C-mine in Genk
Tim Walker wordt als fotograaf wereldwijd geroemd voor zijn extravagante en romantische stijl. Al op 25-jarige leeftijd publiceerde het magazine Vogue zijn eerste modeshoot. De tentoonstelling "Tim Walker: Wonderful Things" toont ongeveer 150 nieuwe werken, waaronder portretten van Grace Jones, Tilda Swinton en Margaret Atwood en meer dan 100 foto's van Walker's projecten uit het verleden.

Meer informatie over Tim Walker, Wonderful Things

Expo Tim Walker in C-mine Genk

DRESS.CODE. Collectieverhalen onthuld

van 1 oktober 2020 tot 9 mei 2021 in Modemuseum in Hasselt
Wat zegt een verdwenen knoop op een mantel, een strakke jurk in een felle kleur, een verborgen zakje in een gilet, een japon met brede schapenboutmouwen of een maatpak in fijne wol? De jurken, hoeden, sieraden en schoenen die Modemuseum Hasselt bewaart, werden geselecteerd, gedragen en gekoesterd en zijn verbonden met herinneringen, emoties en avonturen. Ze vormen een tastbare getuigenis van een geleefd leven, een individuele geschiedenis.

Meer informatie over DRESS.CODE. Collectieverhalen onthuld

DRESS.CODE. Collectieverhalen onthuld

Diep in het bos. Het bos in prentenboeken

van 20 mei 2020 tot 29 mei 2021 in Villa Verbeelding in Hasselt
Hoe zien illustratoren het bos? De tentoonstelling 'Diep in het bos. Het bos in prentenboeken' neemt je mee naar de natuur in het werk van vijf hedendaagse tekentalenten: Carll Cneut, Maria Dek, Jan De Kinder, Anne Brouillard en Tom Schamp. Verdwaal in een sfeervol bos en bewonder de originele illustraties. De tentoonstelling is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Meer informatie over Diep in het bos. Het bos in prentenboeken

Diep in het bos. Het bos in prentenboeken

RESET Emile van Doren

van 21 juni 2020 tot 20 juni 2021 in het Emile van Dorenmuseum in Genk
Met RESET Emile Van Doren pakken kunstenaars Gert Robijns en Hugo Duchateau het Emile Van Dorenmuseum in. Letterlijk! Gert Robijns doet dit met een monumentale, vier meter hoge installatie rond de villa. Honderden spiegels kaderen en fragmenteren het omliggende landschap, als een schilderij dat verandert op het ritme van de seizoenen.

Meer informatie over RESET Emile van Doren

RESET Emile van Doren