15-02-2022

Beleef eens een sprookje in Limburg

Er was eens.. een wondermooie plek met fabelachtige bossen, curieuze dieren, vorstelijke kastelen en bijzondere inwoners. Onze Limburgse betovering doet je langzaam en gelukkig genieten. In welk sprookje ga jij meedoen?

kinderen rennen door de heide in de ondergaande zon.

1. Op pad met heksje Lotje

Jij weet vast dat je niet bang moet zijn voor heksen. In het wandelpark Den Dijk in Zonhoven kan je mee op pad met heksje Lotje. Startplaats is het standbeeld van Lotje aan de bibliotheek van Zonhoven centrum. Onderweg lezen jullie samen over al haar spannende avonturen. De wandelboekjes met een heleboel doe- en denkopdrachten maken deze zoektocht een ware belevenis. Er zijn drie verschillende tochten te doen van zo’n 1,5 kilometer voor kinderen vanaf vier jaar. Hou je klaar voor een paar aardige verrassingen!

Meer informatie over het wandelpad van Lotje

2. De Trudofietsqueeste

Deze fietstocht van 20 kilometer is er eentje voor ridders en jonkvrouwen! Trap je stalen ros langs de verschillende knooppunten in Sint-Truiden. Onderweg moet je bij vijf historische monumenten een stalen kistje zien te vinden. Elk kistje levert je een stuk op waarmee je aan het einde van de route een puzzel kan maken. Die wijst je de weg naar de schat van de legende van Trudo.

Meer informatie over de fietsqueeste

Kasteeldomein Vilain XIIII in Leut vlak bij de Maas.

3. Het Kasteelpark van Pipa

Geen sprookje zonder prins of prinses! Jonge royalty en hun hofhouding zijn welkom op het Kasteel van Pipa voor een prachtige wandeling in het RivierPark Maasvallei. Je maakt er kennis met Pipa en de zes andere dochters van kasteelheer Vilain XIIII. Tijdens deze interactieve wandeling word je uitgedaagd om met hen te spelen, dansen en zingen. Koninklijk plezier voor kinderen vanaf 2,5 jaar!

Meer informatie over Het Kasteelpark van Pipa

4. Het Verloren Kabouterdorp

Maak je klaar voor een avontuurlijke tocht door het sprookjesachtige decor van de Heuvelse Heide in Lommel! Daar wonen namelijk kabouters. Maar ze zitten opgesloten in hun dorp door de vloek van een boze tovenaar! Help jij om de vloek te verbreken? Trek je stoutste schoenen aan voor deze spannende tocht vol gevaarlijke missies. En pas goed op voor de geest van de tovenaar..

(cijferslot en potjes aan de opdrachten zijn voor geocachers, deze mag je dus laten staan.)

Meer informatie over Het Verloren Kabouterdorp

5. Heldhaftige schattenjacht

Wat heeft elk sprookje nodig voor een goed einde? Een held! De Hasseltse binnenstad zit vol dappere strijders: Hendrik Van Veldeke, Kolonel Dusart en De Gerlache zijn er enkelen. Stroomt er door jouw aderen ook heldhaftig bloed? Haal je gratis schatkaart bij Visit Hasselt, ga mee op avontuur en vind de schatkist! Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Tip: passeer zeker langs het Leopoldplein om de sprookjesboom te bewonderen!

Meer informatie over de Hasseltse Heldentocht