01-07-2023

Allemaal beestjes: tips voor de dierenliefhebber

Ben je een enthousiaste dierenliefhebber op zoek naar een dag vol dierenthema-activiteiten? Wij geven je wat tips voor een uitstap waar iedereen die graag dieren ziet zijn hart kan ophalen!

Kinderboerderij Kiewit in Hasselt

Op slechts tien minuten van het centrum van Hasselt bevindt zich het beestig leuke domein Kiewit. Waarom combineer je geen wandeling door dit natuurgebied met een bezoek aan de kinderboerderij? Kinderen brengen tijd door met de geiten, konijnen, cavia's en kippen, terwijl ook varkens, paarden en Gallowayrunderen vrij rondlopen in de weilanden. Zelfs de kleinste diertjes hebben hier een plekje in de vlinder- en insectentuin, net als in de bijenhal. Het domein van Kiewit is een prachtige plek om de natuur te verkennen en te genieten van het contact met verschillende dieren.

Cavia in Kinderboerderij Kiewit in Hasselt

Ezelwandeling in Nationaal Park Bosland

Verken de mooie natuur van Nationaal Park Bosland tijdens een wandeling met een ezel aan je zij! Bij 't Ezelsbrugske in Pelt staan de ezeltjes klaar om je te vergezellen op jouw avontuur. Je hebt zelf de vrijheid om te kiezen hoe lang je wilt wandelen, en de jongste kinderen kunnen onderweg uitrusten op de rug van de ezeltjes. Laat Iejoor de picknickmand dragen, zodat je op een rustige plek langs het pad kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Dit unieke uitje biedt de perfecte combinatie van natuurbeleving en interactie met deze lieve dieren.

Kinderboerderij Pietersheim

Op de kinderboerderij Pietersheim in Lanaken kun je allerlei dieren ontmoeten: geiten, schapen, herten, ezels, konijnen, varkens, hangbuikzwijntjes, kippen... Een ware belevenis voor dierenliefhebbende kinderen! In de knuffelweide kunnen schaapjes, pony's en geiten onder begeleiding voorzichtig geknuffeld worden. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het Huis van Lotte & Giel, een kleinveestal waar konijnen en pluimvee van meer dan twintig inheemse rassen te vinden zijn. De kinderboerderij van Pietersheim biedt een unieke gelegenheid om dichtbij en persoonlijk kennis te maken met verschillende dieren en is een absolute aanrader voor jonge dierenliefhebbers.

Dieren op de kinderboerderij van Pietersheim in Lanaken

Ponyritje in het Franciscushof

Het Franciscushof in Pelt is een waar paradijs voor dierenliefhebbers. Op de kinderboerderij vind je diverse dieren die vrij rondlopen. Maar de ultieme ervaring is toch wel de ontdekkingstocht op een pony. Kinderen leren eerst alle pony's kennen en verzorgen hun favoriete pony voordat ze samen op pad gaan voor een leuke rit, stapvoets en onder begeleiding. Na afloop worden ze beloond met een heerlijk hoeve-ijsje. Het Franciscushof biedt de perfecte combinatie van interactie met dieren en avontuur voor kinderen. Het is een fantastische plek waar jonge dierenliefhebbers onvergetelijke herinneringen kunnen creëren.

LABIOMISTA

In het voormalige dierenpark van Zwartberg in Genk kun je opnieuw dieren bewonderen. Een wandeling door het dierenpark van LABIOMISTA brengt je langs bekende kippenrassen van kunstenaar Koen Vanmechelen, evenals lama's, emoes, dromedarissen, struisvogels, alpaca's en nandoes. Met het spel 'Het Rijk der Dieren' kunnen kinderen hun eigen unieke kruising ontdekken, wat resulteert in een magisch dier. Deze fascinerende ervaring biedt een boeiende combinatie van kunst en dierenwereld, waar kinderen op een speelse manier kunnen leren en zich kunnen laten inspireren. Bezoek het dierenpark van LABIOMISTA en laat je verwonderen door de verscheidenheid aan dieren en creativiteit.

Dierenpark Bilzen

In het Dierenpark in Bilzen kunnen jonge kinderen kennismaken met verschillende diersoorten. Het park herbergt zo'n tachtig verschillende dieren, voornamelijk neerhofdieren. Je vindt er onder andere geitjes, schapen, sierduiven, siereenden, pauwen, Shetlandpaarden en Chinese hangbuikzwijnen. Een bezoek aan het dierenpark is ideaal te combineren met een uitstapje naar Binnenspeeltuin KinderRijck, waar kinderen zich volop kunnen vermaken. Hier kunnen ze zich niet alleen verwonderen over de diverse dieren, maar ook genieten van een speelrijk avontuur!

Alpaca Tumulus

Wil je graag een close-up ervaring met alpaca's en hun nieuwsgierigheid en zachte vacht van dichtbij ervaren? Bij Alpaca Tumulus in Gingelom kan je deze super schattige dieren ontmoeten temidden van de serene rust van het prachtige Haspengouw.  Els en Gunther staan te popelen om jullie aan elkaar voor te stellen tijdens een meet & feed, een wandeling met de alpaca's of gewoon tijdens een heerlijk moment op het terras. Je ziet er ook hoe ze verzorgd worden en hoe hun vacht verwerkt wordt tot wol en daarna tot eigen ontworpen kwaliteitsproducten in een unieke spinnerij. Bovendien zullen er in juli en augustus tal van cria’s of jonge alpaca's in de weide rondlopen!

Beestige belevenissen bij Gummi-Botten-Boom

Geniet van kostbare één-op-één kwali-TIJD met een weide vol knuffeldieren, speciaal voor jou! Droomt je kind er al tijden van om te spelen tussen de dieren in de wei? Of ben je ervan overtuigd dat een uitstapje weg van schermen en de snelle wereld je kind echt goed zal doen? Boek dan snel een uniek moment op de vrolijke-dierenwei in Paal-Beringen. Of ga op Beestig Wandelen! Wij nemen je mee door de Paalse bossen, hand in hand met knuffelbare lama's en ondeugende geitjes. Of test je vaardigheden om een kleine ezel gehoorzaam te maken. Beweging, plezier en vertedering gegarandeerd! Jij bepaalt het tempo, de grootte, en de aard van het dier. De tamme begeleider krijg je er altijd bij!

Domein Bovy

Domein Bovy is een juweeltje, groots in zijn eenvoud. In het uitgestrekte wandelpark van 34 ha kun je volop genieten van de natuur en je smaakpapillen verwennen in een sfeervolle bistro of op een zonovergoten terras. De dieren hier leven als koningen. Samen met De Winning hebben we een nieuw dierenpark gerealiseerd waar ze op jouw bezoek wachten. Bovendien zijn honden van harte welkom. Op het domein vind je een hondenlosloopweide waar onze trouwe viervoeters zich helemaal kunnen uitleven.

Kinderen aaien een geit van de kinderboerderij in Domein Bovy

Speel- en Beleefboerderij 'Den Lindenbosch'

In het landelijke Alken, tussen Hasselt en Sint-Truiden, vind je op Lindestraat 93 de charmante speel- en beleefboerderij Den Lindenbosch. Tijdens de zomermaanden transformeren we één van onze weiden tot een prachtige speel- en picknickweide, een plekje om samen heerlijk te genieten omringd door de lieve boerderijdieren. Laat de rust van de natuur over je heen komen terwijl de kinderen zich vermaken met de dieren, tijdens buitenspelletjes en in de zandbak. De speel- & picknickweide is een jaarlijkse pop-up, dagelijks open van juni t.e.m. september tussen 9 en 21 u.

Alpaca Pachmana

Ook altijd al eens willen wandelen met een alpaca? Het kan bij Alpacha Pachmana! Na een rondleiding volgt een voedermoment om de alpaca's van wel heel dichtbij te leren kennen. Je zal je verbazen over hoe zacht ze zijn, letterlijk en figuurlijk! Na instructies en do's-&-don'ts maak je onder begeleiding een wandeling samen met 4 tot 9 alpaca's. Onderweg worden foto's gemaakt die je later ontvangt. Bij een bezoekje aan de boerderij krijg je allerlei weetjes over deze bijzondere dieren. Een bezoekje aan de Alpaca Store en een drankje op het terras of in het AlpaCafé, mogen na afloop niet ontbreken.

Broekxhof: bezoek- en knuffelboerderij

Broekxhof is een boerderij met 150 melkkoeien, schattige kalfjes en veel kleine dieren voor bezoekers. Tijdens de rondleiding is er volop tijd om de dieren te knuffelen! We aaien konijnen, cavia's en hamsters. We rapen eieren bij de kippen en wie durft, kan een kip knuffelen. Misschien zijn er zelfs kuikentjes. De kalfjes komen uit onze handen eten en de geitjes genieten van brood uit onze hand. We borstelen de shetlandpony's en maken vlechtjes in hun manen. Stoere kids mogen zelfs in een echte tractor zitten!

Juffertje in ’t groen

Op de leuke kinderboerderij Juffertje in 't groen kan je dieren bezoeken in de weides en ravotten in het speelbos en een hooischuur. Bij mooi weer kan je een rustgevende wandeling maken tussen de weiden en de dieren bewonderen in hun ruime buitenverblijven. Er zijn Kune-Kune varkentjes, Galloway koeien, dwerggeitjes, melkgeiten, paarden en pony’s, ezels, schapen, dwergkonijnen en Vlaamse Reuzen, alpaca’s, pauwen, parkieten en kanaries, een kalkoen koppeltje, cavia’s, bijen, duiven en héééél veel kippen! Van op het zonneterras heb je een mooi uitzicht op de natuur en de speeldernis. Er valt hier heel wat te beleven in ‘t groen!

De Streekhoeve

Wat begon met een geit voor verse melk, is uitgegroeid tot een kleine kinderboerderij! De Streekhoeve in Diepenbeek wil kinderen (en volwassenen) weer in contact brengen met de natuur en met boerderijdieren. Je kan hier paarden, geiten, koeien, ezels, pluimvee, schapen, cavia’s, honden en katten van heel dichtbij zien en als je wil ook voelen! Dubbel kinderplezier met de speeltuin, traptractors en loopfietsjes terwijl ouders bekomen op het gezellige terras. Ook pony- en ezelritjes zijn mogelijk! Kinderboerderij de Streekhoeve ontvangt jullie in juli en augustus graag op woensdag van 14 tot 17 u. en op zondag van 11 tot 17 u.