05-06-2020

Allemaal beestjes: 5 must do's voor de dierenliefhebber

Ben je zot van dieren? Deze vijf absolute must do’s voor dierenliefhebbers geven we je graag cadeau.

1. Alpacaboerderij

De Alpacaboerderij in Kaulille is veel meer dan een gewone boerderij. Je kan er genieten van rondleidingen, wandelingen, boerengolf en nog heel wat andere activiteiten. Onze aanrader? De alpacagility. Hierbij leg je samen met de alpaca een hindernissenparcours af. Wie het snelst dit parcours aflegt, wint de agilitywedstrijd!  En ook als je eens wil gaan wandelen met een alpaca kan je hier terecht!

2. Breugelhoeve

Breugelhoeve in Peer is dé plek bij uitstek voor paardenliefhebbers. Je kan er je eigen pony huren. Een echte aanrader voor de kids! Ze maken kennis met de pony, ze leren hoe ze het dier moeten verzorgen én als kers op de taart volgt er nadien een begeleid ritje. Een unieke ervaring die ze niet snel zullen vergeten.

3. Franciscushof

Ezels, ganzen, pauwen, konijnen, hangbuikzwijnen,… Meer dan genoeg boerderijdieren om te bewonderen op de kinderboerderij van het Franciscushof in Hamont-Achel. Nog niet genoeg dierenpret gehad? Kies dan voor een ritje op één van de pony’s of ezels. Plezier gegarandeerd!

4. Alpaca Pachmana

Ook in Kwaadmechelen kan je terecht op een echte alpacaboerderij. Tijdens jouw bezoek aan Alpaca Pachmana krijg je allerlei leuke weetjes over alpaca’s. En je mag met de alpaca's gaan wandelen. Je leukste herinneringen worden tijdens de wandeling zelfs vastgelegd in een persoonlijke fotoreportage. Als dat geen uniek aandenken is.

5. Beleefboerderij Alverberg

In Kortessem ligt Biobeleefboerderij Avelberg die de mens dichter brengt bij de natuur en landbouw. Ga op ontdekking met de kinderen en ontmoet de leukste boerderijdieren. Wist je trouwens dat er naast deze beleefboerderij bij Alverberg ook een sociaal project is waar mensen werken die elders moeilijker aan de slag kunnen?