30-06-2021

Allemaal beestjes: 5 must do's voor de dierenliefhebber

Ben je helemaal gek van dieren? En wil je een uitje volledig in dierenthema plannen? Deze vijf activiteiten zijn voor de kleine en ook de wat grotere dierenliefhebbers absoluut een must do.

Kinderboerderij Kiewit in Hasselt

1. Kinderboerderij Kiewit

Het domein van Kiewit ligt op tien minuutjes van het Hasseltse stadscentrum. Combineer een wandeling door het natuurgebied eens met een bezoek aan de kinderboerderij. Kinderen vergapen zich aan de geiten, konijnen, cavia's en kippen, maar ook varkens, paarden en Gallowayrunderen lopen in de weilanden rond. Zelfs de allerkleinste diertjes hebben hier een plaats in de vlinder- en insectentuin en de bijenhal. 

2. Ezelwandeling in Bosland

Ga op wandel mét een ezel door de uitgestrekte natuur van Bosland. De ezeltjes van 't Ezelsbrugske in Pelt vergezellen je op jouw tocht. Je kiest zelf hoe lang je wilt wandelen en de kleinste kinderen kunnen onderweg uitrusten op de rug van het ezeltje. Of laat Iejoor de picknickmand dragen die je op een rustige plek langs het pad lekker kunt oppeuzelen.

Kinderen bij ezels van 't Ezelbrugske in Pelt

3. Kinderboerderij Pietersheim

Op de kinderboerderij van Pietersheim in Lanaken lopen diverse dieren rond. Geiten, schapen, herten, ezels, konijnen, varkens, hangbuikzwijntjes, kippen... Een waren belevenis voor de kinderen. In de knuffelweide mogen de schaapjes, pony's en geiten onder begeleiding voorzichtig geknuffeld worden. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Huis van Lotte & Giel, een kleinveestal voor konijnen en pluimvee met meer dan twintig inheemse rassen.

Ponyritje op het Franciscushof in Pelt

4. Ponyritje op het Franciscushof

Het Franciscushof in Pelt is sowieso een paradijs voor dierenliefhebbers. In de kinderboerderij lopen diverse dieren rond. De absolute kers op de taart is toch wel de ontdekkingstocht op een pony. De kinderen leren eerste alle pony's kennen en verzorgen hun favoriete pony voordat ze samen op pad gaan voor een leuke rit, stapvoets en onder begeleiding. Bij terugkomst wacht een heerlijke hoeveijsje.

5. LABIOMISTA

In de vroegere dierentuin van Zwartberg in Genk lopen opnieuw dieren rond. Een wandeling doorheen het dierenpark van LABIOMISTA leidt je langs de welgekende kippensoorten van kunstenaar Koen Vanmechelen, maar ook lama’s, emoes, dromedarissen, struisvogels, alpaca’s en nandoes. Met het spel 'Het Rijk der Dieren' ontdekken kinderen hun eigen, unieke kruising met als resultaat: een magisch dier.

Dierenpark van Labiomista in Genk