26-05-2023

8x naar het strand in Limburg

Een heerlijke dag aan het strand, wat zonnebaden, een balletje gooien en afkoelen met een verkwikkende duik in het water. Klinkt als vakantie, toch? En je hoeft er niet voor naar de kust. Het kan ook hier, in Limburg!

Prachtige natuur rond de Paalse Plas in Beringen

1. Paalse Plas

De Paalse Plas in Beringen is the place to be op een warme zomerdag. Op de oevers van de 40 hectaren grote plas vind je een lig- en speelweide voor de genieters, een beachvolleybalveld voor de sportievelingen en een avontuurlijke piratenspeeltuin voor de kinderen. Fietsers en wandelaars rusten uit op het terras van het fietscafé. En voor de zonaanbidders ligt er een heus strand klaar. In de zomermaanden juli en augustus is de afgebakende zwemvijver geopend.

Chillen met vrienden op Terhills Cablepark

2. Terhills Cablepark

Een prachtige zonsondergang over het water: daarvoor moet je in Terhills Cablepark zijn. Deze zomerse hotspot brengt chille beach vibes naar Dilsen-Stokkem. Zet je met je voeten in het zand en een cocktail in de hand neer op het terras van de strandbar. Op het water zoeven de wakeboarders voorbij. Niets houdt je tegen om het zelf ook eens te proberen! Enthousiaste nieuweling of ervaren watertemmer, iedereen is welkom! Waag je zeker ook aan die andere uitdaging: het Aquapark, een opblaasbaar hindernissenparcours op het water waar je ongetwijfeld een paar keer zal aftuimelen. Lachen!

De omgeving van Aqua Garden aan Terhills Resort is magnifiek

3. Aqua Garden, Terhills Resort

Nog zo'n topper in Dilsen-Stokkem is Aqua Garden, van Terhills Resort by Center Parcs. Dit kleinschalige zwembad is ontworpen met het oog op pure ontspanning. Aangelegd als een vloeiende tropische rivier voert het water je mee richting het ultieme vakantiegevoel. Dobberen in stijl, noemen we dat. Maak deze luxe zwemervaring compleet met een duik in het magnifieke infinity pool en geniet van het adembenemend uitzicht over het aanliggende meer vanuit het panoramische buitenbad. Voor waterratjes van 2 tot 6 jaar is er een kinderbad voorzien waar spetterpret is toegestaan!

Een zeilbootje op Kelcherhoef De Plas in Houthalen-Helchteren

4. Kelchterhoef De Plas

De Plas in Houthalen heeft met een zwemvijver van 20 hectare en het zandstrand alles in huis voor een daguitstap vol plezier! Een uitstap naar Kelchterhoef staat gelijk aan een leuke dag voor het hele gezin. In de zomervakantie is het er aangenaam zwemmen in de afgebakende zwemzone, afgewisseld met enkele tukjes op het strand. Of maak een mooie wandeling rondom de vijver en geniet van de rust.

Strandgangers bij De Steenberg in Kinrooi

5. Dagstrand De Steenberg

Dagstrand De Steenberg in Kinrooi belooft een instant vakantiegevoel, en wij kunnen bevestigen! Heerlijk zonnebaden, zandkastelen bouwen, strandtennis spelen en ijsjes eten, kan een zomerdag nog beter worden? Let wel dat er omwille van de veiligheid enkel gezwommen mag worden wanneer redders aanwezig zijn. Kom in alle rust genieten van een heerlijk dagje strand, in Limburg!

Het natuurzwembad Kikmolen in Maasmechelen

6. De Kikmolen

De Kikmolen in Maasmechelen is vooral voor gezinnen een aangename daguitstap. Dit natuurzwembad ligt in het RivierPark Maasvallei en aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen. Kinderen roetsjen van de spectaculaire waterglijbanen, terwijl de ouders tot rust komen op de uitgestrekte ligweide of het eilandje. Hongerige magen kunnen terecht in de brasserie met terras vanwaar je uitkijkt op het natuurzwembad.

Genieten van de zomer aan natuurbad De Wouterbron in Maaseik

7. Natuurbad De Wouterbron

Natuurbad De Wouterbron ligt midden in de bossen van Maaseik. Het is een ecologische zwemvijver met een uitzonderlijke waterkwaliteit. Zelfs op topdagen is hier een zee van (zwem)ruimte en een oase van rust en herbronning. Het bad is enkel geopend op dagen met zonnig en warm weer. Een wandeling in de duinen behoort ook tot de mogelijkheden, want de Duinengordel ligt hier vlakbij.

Genieten op het strand Blauwe Meer van Oostappen Vakantiepark in Lommel

8. Oostappen Vakantiepark Blauwe Meer

Te midden van de groene Lommelse bossen ligt een ziltblauw meer met zandstrand, een ligweide en horeca voor een lekkere hap. Dit is Park Blauwe Meer. In de waterplas is een erkende zwemvijver gemaakt, hier kan je dus wanneer er toezicht is zorgeloos plensen en spetteren.  Maar ook zandkastelen bouwen, naar schatten graven en je klauterskills testen op de speeltoestellen. En zelfs bij een regenachtige zomerdag valt je dagje strand hier niet in het water, dankzij het grote indoor strandbad!