29-07-2020

8x genieten van Limburgse streekproducten

Limburg heeft een brede waaier aan heerlijke streekproducten. Op deze 8 plekken proef (en koop!) je de beste lokale lekkernijen. Smakelijk!

Streekproductenshop in Sint-Truiden

1. Streekproductenshop Sint-Truiden

Neem een stukje Haspengouw mee naar huis. In de streekproductenshop van Sint-Truiden vind je wijnen, confituren, stroopkoekjes, bieren,… en nog veel meer, en dat allemaal van eigen bodem.

Meer info

Streekproductenwinkel 'Lekker Limburgs' in Hasselt

2. Lekker Limburgs

Deze retro streekproductenwinkel heeft een heel ruim assortiment aan Limburgse streekproducten in de aanbieding. Ideaal om zelf eens te proeven of om iemand cadeau te doen. Zelfs online bestellen is mogelijk.

Meer info

De Jambrouwerij in Riemst

3. De Jambrouwerij

De Jambrouwerij maakt confituur, jam en gelei van Limburgse bodem. En ja, je mag er een kijkje in de keuken nemen, graag zelfs! In de streekproductenwinkel scoor je ook andere lekkernijen uit Limburg zoals wijn, bier, stroop, honing, chocolade,...

Meer info

Wandelbordje tijdens de Trappistenwandelroutes in Hamont-Achel

4. Trappistenwandelroutes

Zet Hamont-Achel op jouw bucketlist als je tijdens je wandeling van een goede trappist wilt genieten. De trappistenwandelingen zijn toegankelijk voor jong en oud. In de Achelse Kluis serveren ze je een vers gebrouwen Achelse trappist.

Meer info

 

Witte asperges

5. Aspergeroute

Genieten van een gezellige fietstocht doorheen het witte goud van Limburg? Daarvoor is Kinrooi de plaats bij uitstek. Deze 40 kilometer lange fietstocht gidst je door de allermooiste aspergevelden.

Meer info

Luchtbeeld van Alden Biesen te Bilzen

6. Heer van Biesen Hoogstam

Bij het horen van ‘Heer van Biesen’ denk je wellicht niet meteen aan bier. Dit Bilzers stadsbier verwijst naar de laatste bewoner van de Landcommanderij in Alden-Biesen. De gisten van dit bier werden geïsoleerd uit de hoogstamgaarden van Alden-Biesen en door de brouwer omgezet in blond bier. Zeker en vast de moeite om eens te proeven!

Meer info

Multiculturele markt in Heusden-Zolder

7. Multiculturele markt

Elke tweede én vierde woensdag van de maand vindt in Heusden-Zolder de multiculturele markt plaats. In de volksmond ook wel gekend als de 'Turkenmarkt'. Tussen 12u en 17u snuif je de internationale sfeer op en proef je van delicatessen uit elke windstreek.

Meer info

 

Fietser tijdens fietsroute 'Happen en trappen' in Pelt

8. Goesting in Pelt: happen en trappen

Een echte aanrader voor de Bourgondische fietsfanaten onder ons. In Pelt maak je een heerlijke fietstocht waarbij je op tijd en stond een tussenstop maakt voor een hapje en drankje. Aan het einde van de dag heb je niet alleen genoten van de prachtige natuur, maar heb je daarbovenop een waaier aan producten geproefd.

Meer info