10-06-2020

7x waterpret in De Wijers

De Wijers wordt ook wel het land van 1001 vijvers genoemd. Hoe je dit prachtige natuurgebied het beste kan ontdekken? Dit zijn onze top 7-tips.

Fietsen door het Water in Bokrijk bij Genk

1. 'Fietsen door het Water' in Bokrijk

Ja, echt waar, niet langs het water of boven op een brug, maar echt dóór het water. Helemaal terecht is 'Fietsen door het Water' in Bokrijk verkozen tot één van de 100 mooiste plekjes ter wereld. Een unieke ervaring die je zeker eens moet doen! En het ligt op een boogscheut van Bokrijk, dus daar kan je meteen ook nog een middag spenderen.

Uitkijktoren 'de Reus van Bosland'

2. Vanuit de hoogte

Efkes nood aan een adembenemend moment? Beklim dan de 15 meter hoge uitkijktoren. Boven heb je een weids uitzicht over het unieke vijverlandschap. Een stukje absolute Europese topnatuur.

Speeltuin in sport- en recreatiedomein Demerstrand in Diepenbeek

3. Fietsknooppunt 100

Knooppunt 100 aan sport- en recreatiedomein Demerstrand is de ideale startplaats voor fietsers én wandelaars. Je wandelt naar De Dijken en Dauteweyers. Kinderen ravotten dan weer in de speeltuin en het speelbos.

Kinderen vissen aan het water in domein Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren

4. Op het water

In domein Kelchterhoef wandel je op een slingerend houten pad over het water. In het midden van de vijver ligt een eiland (tip: picknicken!). Je kan ook iets actiefs doen, zoals kajakken, surfen of zeilen op de Plas. Genoeg water gehad? Dan is het avonturenparcours hoog in de bomen leuk om te doen.

Panorama op de Bolderberg bij Heusden-Zolder

5. Tocht door de natuur
Martin de IJsvogel neemt de allerkleinsten mee op een spannende tocht in Domein Bovy. Zelfs op het water. Houd je wel van een stevige klim? Wandel dan naar de Kluis op de top van de Bolderberg. Het panorama op de top is een echte beloning!

Natuur in Domein Kiewit bij Hasselt

6. Met het hele gezin op pad

Domein Kiewit heeft een mysterie. En dat mysterie ontrafel je gaandeweg tijdens de avonturentocht. Op het plezante potenpad ondervinden kinderen hoe het leven als dier is. Ze kunnen in een vogelnest kruipen of door de bomen klimmen als een eekhoorn. Moe en voldaan eet je daarna een lekker hapje op het grote terras.

7. Trek je wandelschoenen aan

Zin gekregen om de prachtige natuur van De Wijers te gaan ontdekken? Alle wandelroutes van De Wijers zitten verzameld in een handige wandelbox die je kan bestellen op www.dewijers.be.

Don’t forget!

Heb je een bezoekje gebracht aan het land van 1001 vijvers, vergeet dan zeker niet je foto’s te taggen met #dewijers.