11-06-2020

7 x nét iets anders in Bocholt

In het noorden van Limburg, helemaal tegen de grens met Nederland, ligt Bocholt. Hier beleef je de natuur op een heel andere manier.

mannen doen teambuilding in farm fun bocholt

1. Plezier op de boerderij

Ben je op zoek naar een originele teambuildingsactiviteit of wil je een leuk vrijgezellen- of verjaardagsfeestje organiseren? Dan zit je goed bij Farm Fun. Je kan er ook een partijtje weidegolf spelen of deelnemen aan de FarmGames.

alpaca's op de alpacaboerderij in bocholt

2. Wandelen met alpaca’s

Ga eens wandelen met een alpaca, het is eens iets anders dan met de hond. Ook boerengolf tussen de alpaca’s en alpacagility kan je op de Alpacaboerderij doen.

Het brouwerijmuseum in Bocholt

3. De geschiedenis van het bier

Bocholt heeft het grootste brouwerijmuseum van Europa. Hier ervaar je wat voor een ambacht bierbrouwen eigenlijk wel is. Gepassioneerde gidsen nemen je mee op een reis door het verleden met leuke anekdotes en beklijvende verhalen.

Openluchtzwembad in Goolderheide bij Bocholt

4. Actie voor het hele gezin

Actie en avontuur zijn de sleutelwoorden voor een onvergetelijke vakantie of gewoon een dagje uit in Goolderheide. Laat je gaan in het breed gamma aan activiteiten of geniet van de prachtige natuur en rust.

Het torenverplaatsingsmuseum in Bocholt

5. Even een toren opschuiven

Waarom noemen ze de Bocholtenaren ‘Torenkruiers’? Je komt het te weten in het Torenverplaatsingsmuseum. Ook een verzameling aan kunstschatten staan in dit museum tentoongesteld.

De Luysmolen in GrensPark Kempen~Broek bij Bocholt

6. Wandelen door Kempen~Broek

Start je wandeltocht door GrensPark Kempen~Broek aan de Luysmolen. Deze watermolen uit begin 16de eeuw ligt midden in het natuurgebied. Het is een uitgelezen start- en rustpunt. In de aanpalende herberg kan je terecht voor een hapje en drankje.

Natuurgebied 'de Abeekvallei' bij Bocholt

7. En nog meer wandelen

De Abeek is één van de meest natuurlijke laaglandbeken die Vlaanderen nog rijk is. In Oudsbergen, Peer en Bocholt vormt deze beek de ruggengraat van het natuurgebied 'de Abeekvallei'. Een wandeling door deze zeldzame natuur is zeker de moeite waard!