15-07-2020

7 uitzichten die je gezien moet hebben

In Limburg moet je niet lang zoeken om van een mooi uitzicht te kunnen genieten. We hebben voor jou 7 prachtige panorama's geselecteerd die je zeker niet mag missen!

1. Uitkijktoren Lommelse Sahara

In het noorden van Limburg ligt de Lommelse Sahara, een prachtig natuurgebied waar naaldbossen, zandvlakten en waterplassen elkaar afwisselen. Beklim de 30 meter hoge uitkijktoren en geniet van een weids uitzicht over de omgeving.

uitkijktoren bosland sahara

2. Terhills

Het mooiste panorama van Vlaanderen, dat vind je in wandelgebied Terhills in Nationaal Park Hoge Kempen. Drie van de vier terrils kun je beklimmen en geven je een onvergetelijk uitzicht over het omliggende landschap.

3. Uitkijktoren De Wijers

De Wijers is een uniek gebied met meer dan 1000 vijvers. Op de oever van één van die vijvers vind je een uitkijktoren die je tot 15 meter boven de grond brengt. De beloning is een mooi uitzicht over het vijvergebied.

4. Oudsberg

De Oudsberg in de Duinengordel is de hoogste landduin van Vlaanderen. Op 85 meter hoogte krijg je een prachtig panoramisch uitzicht voorgeschoteld. Je kan hier te voet, met de fiets en te paard doorheen.

wandelen op de oudsberg

5. Sterrenplekje Bolderberg

De top van de Bolderberg behoort tot de hoogste toppen van Limburg. Vanaf het sterrenplekje kijk je uit over het park, de vijvers en het kasteel van Terlaemen.

uitkijkpunt bolderberg

6. Graftenlandschap van de Martelberg

De Voerstreek mag met haar prachtige groene landschappen niet ontbreken in dit lijstje. Het graftenlandschap van de Martelberg is met de grote niveauverschillen zeker de moeite waard. Haal je fototoestel al maar boven!

graftenlandschap voeren

7. Uitkijktoren van As

Vanop deze 31 meter hoge uitkijktoren heb je een prachtige blik op een stukje mijnverleden. Hier spot je de terrils van Eisden, Winterslag en Waterschei. Kan jij ze allemaal vinden? 

uitkijktoren as