04-06-2020

7 tips voor een lente in het RivierPark Maasvallei

In RivierPark Maasvallei kom je echt tot rust. Of je nu een wandeling langs de rivier maakt, in een bootje het water op gaat of het centrum van een pittoresk Maasdorpje opzoekt, onthaasten is het kernwoord!

1. Wandelen door unieke natuur
Wandel door honderden hectaren wilde riviernatuur: ongepolijste natuurlandschappen met veel licht, water en ruimte in Stokkem. Het is een paradijs voor wandelaars en rustzoekers. Kies een bewegwijzerde wandellus of zoek al struinend je weg.

Groep wandelaars doorkruist rivier in Stokkem
2. Fietsen door gezellige Maasdorpjes
Verken Maasdorpjes zoals Oud-Rekem eens per fiets. Op de fiets zie je de eigenheid en charme van het gebied onmiddelijk. De winterdijken zijn autovrij zodat je er ongestoord kilometers aan elkaar kan rijgen terwijl je ten volle geniet van het prachtige uitzicht over de Maas.

Twee vrouwen bekijken fietskaart in het Limburgse Maasland
3. Even naar Nederland en weer terug
Grenzen verleggen? Hop tijdens je fietstocht of wandeling eens op een van de veerpontjes. Een tripje met één van de charmante pontjes, zoals dat tussen Ophoven en Ohé en Laak, naar de overzijde van de Maas brengt je meteen in vakantiestemming.

Veerpontje over de Maas in Belgisch Limburg
4. Varen op de Maas
Verken het RivierPark vanop het water in een stilsloep tijdens een Stilsloep Special! Geniet aan boord van een picknickmand met heerlijke streekproducten. Liever wat meer avontuur? Dan is een kajak of kano iets voor jou.

Stilsloep op de Maas in het RivierPark Maasvallei
5. Voor de jongste natuurliefhebbers
Trek erop uit met de kinderen en ontdek de wandelroute ‘Het kasteelpark van Pipa’ in Leut. Je maakt kennis met de 7 dochters van Vilain XIIII. Toffe doe-opdrachtjes onderweg zorgen voor variatie en veel pret... en vuile handjes horen daar ook bij!

Kinderen spelen in het bos op wandelroute 'Het kasteelpark van Pipa' in Leut
6. Genieten van een Limburgs wijntje
Ontdek het rijke culturele verleden van de Maasvallei in één van de vele authentieke Maasdorpjes, zoals Aldeneik. historisch erfgoed en eeuwenoude legendes gaan hier hand in hand met een lekker streekwijntje. Vlij je neer op een terras en geniet.

Fles pinot blanc van Aldeneyck in de Limburgse Maasvallei
7. Op pad met een MaasVerkenner
Met een MaasVerkenner zie je het RivierPark op verrassende en boeiende manier. Zij kennen het gebied op hun duimpje en verklappen je alle geheimen van de Maas en de bewoners van de natuurgebieden. MaasVerkenners begeleiden excursies op beide oevers.

Groep wandelaars met MaasVerkenner in RivierPark Maasvallei