15-07-2020

As, 7 keer anders

Zet deze 7 tips alvast op je to do-lijstje en laat As jou verrassen, liefst 7 keer.

1. Wandelen en fietsen
Station As is de ideale startplek om het Nationaal Park Hoge Kempen te verkennen. Elk jaar in mei wordt de site omgetoverd tot het foodtruckfestival "Buitensporig".

Fietsers bij de uitkijktoren in het Nationaal Park Hoge Kempen
2. Minitrein
Een leuke uitstap met de kinderen? Maak dan op zondag een ritje met de minitrein doorheen het Driebankenbos en langs de uitkijktoren.

Minitreintje in het Driebankenbos in As

3. Uitkijktoren
Race je naar boven of ga je eerder rustig de trappen op? Beklim de uitkijktoren tot op een hoogte van 25 meter en geniet van een mooi uitzicht over de omgeving.

De uitkijktoren in het Nationaal Park Hoge Kempen bij As
4. Geologische wand
Geschiedenis door de eeuwen heen ontdek je tussen de geologische afzettingen. Een loopbrug vormt de verbinding tussen de bodem van de groeve en het oorspronkelijk niveau.

Geologische wand met loopbrug bij As

5. Speel- en sportbos
Laat je kinderen ravotten op de glijbanen en klimtuigen. Combineer je liever een wandeling met een bezoek aan het bos, volg de groene wandeling van 3,4 km met startpunt Station As.

Kinderen op glijbanen en klimtuigen in het Nationaal Park Hoge Kempen bij As
6. Vliegveld Asch
Ga terug in de tijd op deze interactieve wandeling. Dankzij de Erfgoedapp maak je de 2,5 km lange wandeling door het verleden van het vliegveld van Asch. Geluidsfragmenten, foto’s en video’s vertellen je de rijke geschiedenis.

Interactieve wandeling op Erfgoedapp rond vliegveld van 'Asch'
7. The Yard
Ontdek kunst op de treinen! Tijdens een ware graffiti-jam toverden een 15-tal graffitikunstenaars enkele treinstellen om tot kleurrijke eyecatchers. Dit prachtige kunstproject "The Yard" is vrij te bezoeken op de stationssite.

Trein met graffiti voor kunstproject 'The Yard' bij As