17-06-2020

7 avonturen voor échte durvers

De zomervakantie is één groot avontuur, maar waar brengt jouw volgende uitstap je naar toe? Wij zetten alvast een uitdagend lijstje voor je klaar. Durf jij het er op wagen?

Luchtbeeld van Terhills Cablepark in Dilsen-Stokkem

1. [OUTDOOR] Terhills Cablepark

In Terhills Cablepark vertoef je heerlijk aan het water. De actieveling kan zich wagen aan het wakeboarden. Liever iets rustiger aan? Kijk dan toe vanaf de oever in de beachbar met een verfrissend drankje.

Meer info

Twee kinderen op de Avonturenberg van be-MINE bij Beringen

2. [OUTDOOR] Avonturenberg

Klauter, klim en speel richting de top van de terril. Tijdens je beklimming kan je uitrusten op één van de plateaus waar je meer informatie kan terugvinden over het mijnverleden. En boven? Daar krijg je een prachtig uitzicht cadeau.

Meer info

 

klimmende mensen in klimcentrum alpamayo beringen

3. [INDOOR] Alpamayo

De oude elektriciteitscentrale van de mijn van Beringen is nu omgebouwd tot klimcentrum Alpamayo. Klimmen en 'boulderen' doe je in een unieke setting van turbines en compressoren. Zowel beginners als ervaren rotten leven zich hier uit. Waag jij je de hoogte in?

Meer info

 

Twee ruiters in Bosland

4. [OUTDOOR] Paardrijden in Bosland

In stap, draf of galop, Bosland verken je eenvoudig te paard. Met de ruiterkaart kan je jouw route aan de hand van knooppunten samenstellen langs mooie heidelandschappen en schaduwrijke bossen. Pauzeren onderweg doe je in één van de paardvriendelijke cafés.

Meer info

Skipiste in Snow Valley in Peer

5. [INDOOR] Snow Valley Peer

Goesting in wat afkoeling tijdens de zwoele zomerdagen? Dompel jezelf onder in een sneeuwlandschap en ga met je kids snowboarden of skiën! Met een skipiste van 300 meter is dit de langste indoor piste van België.

Meer info

Onderwaterbeeld in Todi duikcentrum in Beringen

6. [INDOOR] Todi​​​

Jong én oud wagen zich aan een duik in dit indoor snorkel- en duikcentrum. Zwem tussen kleurrijke visjes en levensechte decorelementen. Ga met je kids op duikinitiatie of snorkel aan de oppervlakte om de onderwaterwereld te verkennen.

Meer info

 

Groepsactiviteit op FarmFun in Bocholt

7. [OUTDOOR] FarmFun

Je écht beestig amuseren? Dat kan bij FarmFun! Ga op een knotsgek avontuur met je kids, vrienden of familie. Je vertoeft in de gezonde buitenlucht terwijl je leuke denk- en doe-opdrachten uitvoert.

Meer info