05-06-2020

5x ravotten in de Limburgse natuur

Voor kleine bosontdekkers tot grote genieters. De zomervakantie is de uitgelezen kans om je nog eens helemaal onder te dompelen in de natuur. Ontdek hier de leukste adresjes!

Twee kinderen op een speeltuig in de speelbossen van Bosland

1. Speelbossen Bosland

De schaduwrijke bossen zijn een perfecte uitvalsbasis tijdens zwoele zomerdagen. Laat je kleine rakkers zich helemaal uitleven in de speelbossen van Bosland. Van hutten bouwen tot klimmen in bomen. In deze natuurlijke speeltuin mag én kan het allemaal!

Vrouw met LImburg Vakantiegids in een hangmat van Bosland

2. Bosland Hangmat uitlenen

Zijn je kids zich volledig aan het uitleven in het speelbos? Dan kan jij je helemaal ontspannen in een hangmat. Leen er één uit in de uitleenpunten, het is volledig gratis. Je kan de hangmat eenvoudig meenemen op je wandeling. Dat is echt relaxen.

Groep picknickt in hoogstamboomgaard van Alden Biesen bij Bilzen

3. Picknicken in de boomgaard van Alden Biesen

De stralende zon die schijnt en een leuk plekje om te smullen van een zelfgemaakte lunch, meer hoef het niet te zijn! De boomgaard van Alden Biesen is dé picknick hotspot deze zomer. Je kan je settelen aan één van de vele bankjes tussen de boomgaarden. Geen zin om zelf een picknick samen te stellen? Je kan een picknick mét streekproducten bestellen.

Kind gaat op schatzoektocht in Bosland met boekje en kompas

4. Bosland Schatzoektochten

Vanaf nu kunnen jouw bengels zich helemaal uitleven in Bosland met de Schatzoektochten. Kapitein Korrel, Wenke Wortel, Tommy Twijgman en Bostrol Bobl nemen de kinderen mee op een missie. Terwijl ze op zoek gaan naar de schat verkennen ze de bossen van Bosland.

Bomen in het Hemelspark in Kortessem

5. Hemelspark in Kortessem

In het Hemelspark kan je terecht voor ontspanning en plezier. Het park is omgevormd tot één groot spel! Van speelvijvers tot een speelbos, je kids komen gegarandeerd tevreden terug van een middag vol speelplezier. De (groot)ouders kunnen mee ravotten of een oogje in het zeil houden.