15-07-2020

5x proeven van het lekkerste fruit

Limburg is gekend voor het lekkere fruit. Appels, peren, kersen, bessen... allemaal vers van de boom. Op deze 5 plekken zet je je tanden in de meest verse en lekkere vruchten.

Groep bereidt zich voor op fruitpluk bij Fruitbedrijf Jacobs in Sint-Truiden

1. Fruitbedrijf Jacobs

In juli hangen de kersen rijp aan de bomen. Bij Fruitbedrijf Jacobs mag je zelf zoveel kersen plukken als je wilt. Jammie! In september zijn het dan weer de appels die geoogst moeten worden. Hoe snel vul jij je mandje? Fruit dat je zelf plukt, smaakt ook zoveel beter.

Meer info

Jongen bekijkt multimedia in fruitbelevingscentrum Stroopfabriek in Borgloon

2. Stroopfabriek Borgloon

In het gloednieuwe belevingscentrum kom je meer te weten over het Haspengouwse fruit en de verwerking ervan tot stroop. Op deze unieke industrieel archeologische site is ook een streekproductenshop, zodat je natuurlijk ook wat echte Limburgse stroop mee naar huis kunt nemen.

Meer info

Groep in PIPO-trein bij Fruitbedrijf Porreye in Sint-Truiden

3. Fruitbedrijf Porreye en PIPO

Bij Fruitbedrijf Porreye teelt men appels, peren en kersen op een biologische en milieuvriendelijke manier. Dit lekkere fruit wordt verwerkt tot verschillende frisse vruchtensappen, confituren en siropen. Stap op de PIPO-trein en laat je meenemen door de plantages.

Meer info

Twee meisjes bij fruitbedrijf Peeters in Nieuwerkerken

4. Fruitbedrijf Peeters

Ga samen met de fruitteler aan de slag en pluk de appels die rond en gezond aan de bomen hangen. Zoveel als je wilt! Het gezellige buitenterras met animatie voor de kinderen maakt de uitstap compleet.  Zet 29 september alvast in je agenda!

Meer info

Mensen op terras van Blueberry Fields in Beringen

5. Blueberry Fields

Blauwe bessen zijn niet alleen superlekker, ze zijn ook nog eens supergezond. Verse bessen pluk je helemaal zelf in de plantages van Blueberry Fields, midden in de natuur. Zet je daarna op het terras neer om van een blauwbessendrankje te proeven.

Meer info