15-07-2020

5x overnachten dichtbij de natuur

De prachtige natuur is een van de meest genoemde redenen waarom mensen naar Limburg afzakken. Wij geven je 5 overnachtingstips waar je dichtbij het groen slaapt.

Uitzicht op het Terhills Hotel in Maasmechelen

1. Terhills Hotel in Maasmechelen

Terhills Hotel ligt op een boogscheut van Terhills, de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen. Hier staan je eindeloze wandelingen te wachten die af en toe best wel pittig kunnen zijn door het hoogteverschil. Maar de beloning is dan ook wel een prachtig uitzicht over wat men het mooiste panorama van België noemt.

Boek je verblijf in Terhills Hotel

De Twinstone Lodge in het Nationaal Park Hoge Kempen nabij Genk

2. Twinstone Lodge in Genk

Als je een ander deel van het Nationaal Park Hoge Kempen wilt verkennen, dan is Twinstone Lodge een ideaal vertrekpunt. Het ligt midden in het naaldbos van Kattevennen. Deze vakantiewoningen zijn gericht op grotere groepen.

Boek je verblijf in Twinstone Lodge

Vakantiewoning 't Akkers in Bocholt

3. 't Akkers in Bocholt

Hier slaap je in een chalet op een landbouwbedrijf met koeien. Dat kom je ook niet zo vaak tegen. Je kan er samen met de boer de koeien melken en voederen. En wie weet wordt er wel een kalfje geboren net tijdens je verblijf. Wandelen doe je in het nabijgelegen natuurgebied Kempen~Broek en in het Lozerheidebos.

Boek je verblijf in 't Akkers

Hotel De Sjeiven Dörpel in Maaseik

4. De Sjeiven Dörpel in Maaseik

De uit 1804 daterende vierkantshoeve is gelegen in het pittoreske Aldeneik op slechts enkele meters van de Maas. Je kan rustig kuieren rond de Heerenlaakplas en in het wandelgebied Aldeneik kan je ook wandelen langs de Labaerdijk in Maaseik of genieten van de rust in de uitwaarden van het bedevaartsdorpje Heppeneert.

Boek je verblijf in De Sjeiven Dörpel

Interieur van De Landelijke Residentie

5. De Landelijke Residentie in Pelt

Deze nieuwe hoeve met authentieke elementen ligt midden in bosrijk gebied. Het wandelnetwerk van Bosland zorgt voor urenlang wandelplezier en ook het fietsroutenetwerk start nabij dit logies. Dicht tegen de Nederlandse grens gelegen ben je vanuit deze hoeve ook zo in Hageven.

Boek je verblijf in De Landelijke Residentie