18-12-2020

5x overnachten in de Limburgse Kempen

Een trip naar het noorden van Limburg belooft veel afwisselende natuur en vooral heel veel rust. Hier beleven mensen de natuur op hun eigen manier. Al wandelend of fietsend, met de mountainbike of op de rug van een paard. Het groen is hier echt van iedereen. Heb je zelf zin in zo een ontspannen vakantie in de Limburgse Kempen? Boek dan zeker jouw verblijf in een van deze vijf accommodaties.

1. Breugelhoeve - Peer

De Breugelhoeve is het ideale logies wanneer je met een familiegroep of een jeugdbeweging een vakantie in de Limburgse Kempen wilt doorbrengen. Buitenleven en landelijk zijn hier de kernwoorden. Op het terrein zelf leven kinderen zich uit op de speeltuin en knuffelen ze de dieren van de kinderboerderij. De naastgelegen paardenstalling zorgt ervoor dat ook ruiters die op een meerdaagse paardrijvakantie willen in de Breugelhoeve samen met hun paard kunnen overnachten.

Bekijk meer over de Breugelhoeve

breugelhoeve peer

2. Vakantiewoning Pelterheggen – Pelt

Bij deze luxe vakantiewoning horen twee paardenstallen en een ruime weide, wat ook van Pelterheggen dus de perfecte slaapplek maakt voor ruiter en paard tijdens een deugddoende paardrijvakantie.  Uiteraard zijn ook groepen en families tot acht personen zónder paarden welkom in de ruime en comfortabele vakantiewoning. De omliggende weilanden en velden doen je al van bij het opstaan eraan herinneren dat je in het landelijke Pelt bent.  In de avond geniet je dan weer na van de voorbije dag op het zonnige terras.

Bekijk meer over vakantiewoning Pelterheggen

3. Hotel Hooghuys – Hamont-Achel

Dit gezellige en familiale hotel bevindt zich helemaal in het noorden van Limburg, vlak aan de Nederlandse grens. Na een lange dag in het Limburgse groen steken de terugkerende wandelaars en fietsers graag hun benen onder tafel voor alweer een culinaire verrassing door de patron zelf bereidt. Tegelijkertijd kan je de gastvrouw vragen om een al uitgewerkte fiets- of wandelroute voor de volgende dag. Er zit zelfs een fietsroute bij die je naar Fietsen door de Bomen brengt. Het hotel heeft trouwens een eigen fietsverhuur.

Bekijk meer over hotel Hooghuys

4. Akkermanshof – Bocholt

Voor wie eens iets anders dan gewoon zoekt, is het Akkermanshof een uitgelezen kans. Je slaapt hier letterlijk op de boerderij, in een vakantiehuisje boven de stal. Vanuit je kamer heb je een zicht op de meer dan tweehonderd koeien die het melkveebedrijf telt. Hoe leuk is het om wakker te worden met geloei op de achtergrond. Kinderen vinden het geweldig om samen met de boer en boerin de dieren te verzorgen. En ook andere viervoeters zijn hier welkom. Deze vakantiewoning ligt pal naast het ruiter- en menroutenetwerk en er is meer dan genoeg plek voor je paard.

Bekijk meer over vakantiewoning Akkermanshof

Akkermanshof in Bocholt

5. Zwaluwhoeve – Pelt

De Zwaluwhoeve dankt haar naam aan de vele zwaluwen die hier ieder voorjaar hun nestje bouwen. Ook zij herkennen comfort van ver. Met maar liefst acht luxekamers is deze vakantiewoning geschikt voor gezinnen en grotere gezelschappen. Pal in de Dommelvallei gelegen is dit de ideale uitvalsbasis voor een wandeling of fietstocht in het groen. Duurzaamheid en ecologie staan centraal in deze woning zonder in te boeten aan luxe. Kies dus eens voor een vakantie met een kleinere voetafdruk.

Bekijk meer van vakantiewoning de Zwaluwhoeve

Zwaluwhoeve in Pelt