17-12-2020

5x op vakantie naar Bosland

Bosland is het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen. Het is niet alleen het grondgebied van de unieke fietsbeleving Fietsen door de Bomen, maar daarnaast is het de thuishaven van avontuurlijke speelbossen, een kilometerslang wandelnetwerk, afwisselende natuur, prachtige vergezichten en nog zo veel meer. Je leest het: hier moet je zijn voor een vakantie in het groen. Deze vijf accommodaties liggen op een boogscheut van Bosland en zijn dus de ideale vertrekbasis voor je fietstocht, wandeling, mountainbiketour, buitenrit te paard,…. You name it!

1. Vakantiewoning Fossee

Families en vriendengroepen van maximum tien personen, zoek niet verder. Vakantiewoning Fossee biedt je alle comfort en luxe die je verwacht wanneer je op vakantie bent en bevindt zich niet ver van de mooie Lommelse Sahara, het meest noordelijke stukje Bosland. De fietsers bergen hun fiets op in de afgesloten berging of kunnen zelfs een fiets ter plekke huren. De wandelaars hoeven gewoon knooppunt 62 op de kaart te zoeken, want daar ligt de woning. En voor de kinderen die houden van ravotten liggen de speelbossen van de Sahara en het Kattenbos te wachten.

Bekijk meer over vakantiewoning Fossee

Vakantiewoning Fossee in Lommel

2. Hotel Lommel Broek

Vanuit Lommel Broek is het letterlijk tien minuten fietsen tot aan Fietsen door de Bomen. En doordat het hotel aan het fietsroutenetwerk gelegen is, hoef je gewoon de pijltjes te volgen tot aan knooppunt 272. Ook voor een wandeling in het gebied van Pijnven is dit hotel een goede uitvalsbasis. ’s Avonds schuif je je benen onder het tafel in het bijhorende restaurant voordat je jezelf terugtrekt in de opvallend ruime kamer met een aparte zithoek.

Bekijk meer over hotel Lommel Broek

Hotel Lommel Broek in Lommel

3. Villa Vigor

Deze mooie vakantiewoning ligt midden in het Peerse groen. Het domein is omgeven door velden en weilanden. Villa Vigor heeft alles. Veel ruimte, zowel binnen als buiten. Verschillende speelmogelijkheden, zoals een petanquebaan, een speelschuur, schommels,… Er is een kampvuurplek om het gezellig te maken, een sauna om heerlijk te genieten, verschillende terrassen om met zijn allen te borrelen,… Te veel om allemaal op te sommen. Er is plek voor maar liefst 22 personen en ook je hond is er welkom.

Bekijk meer over Villa Vigor

4. Heideven - Kolisheide

Deze vakantiewoning heeft maar liefst vijf sterren en die zijn niet onverdiend. Het verblijf is heel luxueus ingericht en geschikt voor vier personen. Dus voor gezinnen die op fietsvakantie willen is dit wel een uitermate passende accommodatie. Ook paardenliefhebbers die de ruiterpaden van Bosland willen verkennen kunnen in dit vakantieverblijf terecht. De paarden overnachten in de naastgelegen paardenstalling. Bij goed weer zorgt het buitenterras met barbecue voor dat ultieme zomervakantiegevoel.

Bekijk meer over vakantiewoning Heideven - Kolisheide

Vakantiewoning Heideven

5. Vakantiecentrum De Lage Kempen

Voor een vakantie in Bosland is deze camping een absolute aanrader want zij ligt letterlijk tussen de bomen van Bosland zelf. Fietsen door de Bomen ligt op vijf minuten fietsafstand en te voet doe je er ongeveer twintig minuutjes over. Je kan je tent opslaan of je camper parkeren op het kampeerterrein, maar de camping heeft ook dertig chalets voor gezinnen of vriendengroepen tot zes personen. In groepsaccommodatie ’t Huis kunnen grotere groepen terecht. Neem in de zomer zeker een plons in het verwarmde buitenzwembad.

Bekijk meer over vakantiecentrum De Lage Kempen

Vakantiecentrum De Lage Kempen