17-12-2020

5x op hotel in de stad

Een stedentrip in Limburg is iets bijzonders. Zelfs in de stad merk je de gemoedelijke en gastvrije sfeer die zo typisch is voor onze provincie. Geen horden toeristen, maar wel even zo mooi erfgoed, even leuke shoppingadressen, even lekkere restaurants. En als je op zo een stedentrip gaat, wil je natuurlijk niet dat je logement te ver van het centrum af ligt. Deze vijf Limburgse hotels liggen in het hart van de stad, zodat je de deur uitgaat en meteen kan doen waarvoor je gekomen bent.

1. Hotel Van Eyck – Maaseik

Dit viersterrenhotel ligt pats op het marktplein van Maaseik. En dat historische marktplein is door de mooie gevels en het idyllische uiterlijk een heuse bezienswaardigheid op zich. Maaseik is een bonte mengeling van cultuur en natuur. De geboorteplaats van de bekende schilderbroeders van Eyck is een waardevolle kunststad in Limburg. Even zo gemakkelijk spring je op de fiets om de omgeving van deze stad aan het water te verkennen. Bourgondisch dineren doe je in de brasserie van het hotel.

Bekijk meer over Hotel Van Eyck

Hotel Van Eyck kamer met bed

2. Ambiotel – Tongeren

Vanuit je hotelkamer heb je iedere zondagmorgen een uitzicht over de grootste antiekmarkt van de Benelux. Ambiotel ligt dus echt wel in het hart van Tongeren. En Tongeren is dan weer de erfgoedstad bij uitstek. Hier leeft het verleden. De grote basiliek, het Gallo-Romeins Museum, het Teseum, het zijn maar enkele van de parels die je kan bezoeken. Op vlak van gastronomie is Tongeren een sterrenstad met maar liefst zes restaurants in de Michelingids.

Bekijk meer over Ambiotel

kamer in Ambiotel in Tongeren

Hotel Belle-Vie - Sint-Truiden

In een prachtig herenhuis in de Art Nouveau wijk van Sint-Truiden vind je dit charmehotel. In de hoofdstad van Haspengouw wandel je langs prachtige monumenten zoals de Abdijtoren, het oude Stadhuis en het begijnhof. Of zet je neer op een van de vele terrassen op de Grote Markt na een dagje winkelen. En dit allemaal op wandelafstand van hotel Belle-Vie. Met de fiets zit je dan weer zo tussen de boomgaarden die deze fruitstreek meer dan rijk is.

Bekijk meer over hotel Belle-Vie

Hotel Belle-Vie in Sint-Truiden

Hotel De Boskar – Peer

Al in de 18de eeuw overnachtten mensen in Hotel De Boskar. Alleen is de tijd er niet blijven stilstaan. Het gerenoveerde hotel voldoet aan alle comfort en met de wellness-faciliteiten is tot rust komen eenvoudig. De nabijgelegen brasserie met dezelfde naam is niet alleen een prachtig gebouw om te zien, maar culinair ontgoochelt het niet. In Peer maak je gemakkelijk de mix tussen stad en platteland. Heb je de historische stadskern voldoende verkend? Dan wacht de landelijke omgeving.

Bekijk meer over hotel De Boskar

Hotel De Boskar in Peer

Radisson Blu Hotel - Hasselt

Als hoofdstad van Limburg alsook de hoofdstad van de smaak is Hasselt absoluut een citytrip waard. Lekker eten, veel shoppen, flinke snuif cultuur. Het Radisson Blu Hotel is het hoogste hotel en dat maakt dat je de bar die zich op de bovenste verdieping bevindt zeker niet mag overslaan voor een prachtig zicht over de stad. Het ontbreekt je hier aan niets. Het restaurant on site serveert hoogwaardige gerechten en de uitgebreide wellness omvat onder meer een binnenzwembad, een sauna en hammam. Je moet bijna het hotel niet uit, maar dat zou ook zonde zijn natuurlijk.

Bekijk meer over Radisson Blu Hotel

Radisson Blu Hotel in Hasselt